Radovnica: Radnicima SIMPOVE fabrike plate kasne PET meseci

Eko Taxi Vranje

Ukupno 82 radnika fabrike „Simpo dečji krevetići“ potpisalo je prijavu OJT-u u Vranju sa zahtevom da se ispita finansijsko poslovanje ove fabrike uz još nekoliko pritužbi, a sa obrazloženjem da „imaju zaostatak od pet mesečnih zarada“, obavestio je portal InfoVranjske.rs Anđelković Stojko, radnik u fabrici u Radovnici.

Po njegovim rečima, „prijavu je potpisao Slađan Tomić, predsednik Samostalnog sindikata fabrike koji je uz prijavu priložio i svu potrebnu dokumentaciju i spisak radnika koji su potpisali da stoje iza prijave“.Suočeni smo sa neredovnom isplatom zarada, kasni isplata 10 polumesečnih rata, odnosno, pet mesečnih zarada, pa smo kao prvi zahtev u prijavi naveli da službenim putem bude ispitano finansijsko poslovanje, jer smo jedna od najuspešnijih fabrika u „Simpu“ sa konstantno dobrom proizvodnjom za inostrana tržišta, navodi Anđelković.

Sagovornik portala ističe „da su se više puta obraćali većem broju rukovodilaca fabrike i opštine Trgovište zbog bezizlaza u koji su dovedeni radnici u fabrici u Radovnici“.

Obraćali smo se Slađanu Disiću, generalnom direktoru „Simpa“, Nenadu Krstiću, do 2020. predsedniku opštine Trgovište, Goranu Miciću, predsedniku Samostalnog sindikata „Simpa“, postizali privremene dogovore, ali ništa od obećanog nije ispunjeno, napominje Anđelković.

Ovaj radnik je portalu dostavio i obračun svoje zarade za mesec septembar 2021. godine, kada je bio na bolovanju više od mesec dana, pa je primio iznos zarade od svega 11.045 dinara.

Moj problem je i što mi nisu uplaćeni doprinosi za penziju za 2018. godinu, 2021. i deo za 2022. godinu, dobio sam pravosnažne presude za isplatu doprinosa, ali ne mogu u penziju, a lošeg sam zdravstvenog stanja, naglašava Anđelković.

Razočaran i gnevan, Stojko Anđelković, stanovnik Stajevca, potencira „da je laž da „Simpo“ nikome ništa ne duguje.

NIV  1. Vasa -Stajevac 07/05/2022
  2. Bugarin bosilegrad 07/05/2022
  3. Šarplaninac 07/05/2022
  4. Vidosava 08/05/2022
  5. Dokle bre 09/05/2022

  Ostavi komentar