Radnici «Zavarivača» pred naplatom neisplaćenih zarada

Eko Taxi Vranje

Radnici «Zavarivača» u stečaju biće u prilici da naplate neisplaćene zarade iz stečajne mase, budući da je Privredni sud doneo rešenja za sve zaposlene kojima ova vranjska firma nije isplatila mesečne zarade, saznaju InfoVranjske iz sindikalnih izvora u ovom vranjskom preduzeću.

Nekadašnji sindikalci «Zavarivača» su strahovali da će u borbi za naplatu neisplaćenih zarada proći kao radnici ugašene «Koštane» koji ne mogu da naplate svoja potraživanja po osnovi neisplaćenih plata više od jedn decenije.Deo «Zavarivača», podsećamo, koji se našao u stečaju 2017. godine ukupno je dugovao svim poveriocima dve milijarde dinara, a među njima, uz državu, javna preduzeća i dobavljače, našli su se kao «poverioci četvrtog isplatnog reda» i radnici koji potražuju neisplaćene plate.

Sa lica mesta FOTO promo

Napominjemo, «Zavarivač» je u novembru 2020. godine prodao deo poslovnog prostora u Boru i Nišu i stanove u Beogradu, ali prodaja celokupne imovine ovog preduzeća još uvek nije realizovana.

Deo «Zavarivača» pod nazivom «Zavarivač inženjerenig», koji se nalazio u vlasništvu 11 radnika po osnovi neisplaćenih obaveza firme prema njima, kupio je u maju 2017. godine «Ansal stil» iz Beograda koji je u vlasništvu Dragana Lakićevića, bivšeg direktora surduličke «Mačkatice».

S. Kostić    1. Gradjanski pokret Vranje 10/08/2021
    2. Sns 10/08/2021

    Ostavi komentar