Radnica „Jumka“ u Hanu dobila otkaz: ODBILA DA ODE NA (КОNTRA)MITINGS.C. , radnica radne jedinice „Jumka“ u Vladičinom Hanu dobila je otkaz zbog odbijanja da ide za Beograd na kontramiting naprednjaka u petak 26. maja, javljaju portalu InfoVranjske.rs iz sindikalnih izvora u ovoj tekstilnoj fabrici.

S.C. je odbila da ide na kontramiting, pa je MOMENTALNO dobila otkaz ugovora o radu, što nije neočekivano kada se zna da je politički pritisak u pogonu „Jumka“ u Vladičinom Hanu naročito snažan i nemilosrdan, napominje izvor iz sindikalne organizacije.Po rečima sindikalnih izvora, S.C. je dobra i vredna radnica koja se nikada nije bavila politikom.

Uvek je gledala svoja posla i svoju porodicu, dolazila redovno na posao i vredno radila na svom radnom mestu, međutim, za razliku od najvećeg vroja zaposlenih u hanskom pogonu „Jumka»“ nije htela da se upiše u spisak putnika za Beograd, navodi izvor portala.

Izvor na kraju tvrdi da na miting u glavnom gradu iz hanskog pogona „Jumka“ jedino nisu išli oni koji su bolovanje uzeli na vreme, svi ostali su morali, što govori o negativnoj atmosferi koja ovde vlada.

S. Kostić