PSG: Slobodna ZONA u SLOBODNOM PADUGrO Pokreta Slobodnih građana Vranje objavio je saopštenje za javnost povom Privrednog društva Slobodna zona D.O.O. Vranje. Portal InfoVranjske.rs saopštenje prenosi u celosti i bez dodatnih izmena.

Aprila 2023. godine navršava se punih deset godina od kako je od strane grada Vranja osnovano Privredno društvo Slobodna zona D.O.O. I od prošlih a još više od sadašnjih gradskih vlasti Slobodna zona D.O.O. reklamirana je kao svojevrstan čarobni štapić za privredni bum, koji će Vranju i Vranjancima obezbediti dolazak ozbiljnih kompanija a samim tim i otvaranje novih radnih mesta.Međutim, svedoci smo da u Slobodnoj zoni Vranje gotovo da i nema korisnika a u najnovija obećanja predsednika o dolasku novih investitora i velikih fabrika u ovu zonu, ne veruju više čak ni vranjski naprednjaci. Postavlja se pitanje zašto takva ista slobodna zona u Pirotu može da radi vrlo uspešno, dok u Vranju ona propada.

Slobodna Zona Vranje

Poređenja radi, ostvarena zarada Slobodne zone u Pirotu u 2021. godini bila je 53.000.000 dinara a u Slobodnoj zoni Vranje mršavih 416.000 dinara, uz zabeleženo dugovanje za tu godinu od 1.457.000 dinara. Ovakvi rezultati dve slobodne zone verovatno prozilaze iz činjenice da Slobodnom zonom u Pirotu većinski upravlja kompanija Tigar, koja je za ove potrebe zaposlila profesionalni menadžment, dok Slobodnom zonom u Vranju upravlja grad Vranje uz angažovanje partijskih kadrova, potpuno nestručnih i nesposobnih da upravljaju privrednim društvom ovakvog tipa.Niti jedan od dosadašnjih direktora Slobodne zone D.O.O. Vranje nije ispunjavao ni minimum uslova koji bi ga kvalifikovali da rukovodi istom, te su u ovom preduzeću mahom egzistirali kao profesionalni partijski primači plate.

Aktuelni direktor Slobodne zone doo Vranje je izvesni Branislav Stojković, po zanimanju tehnolog. Pre direktorovanja u Slobodnoj zoni D.O.O., radio je u štofari državnog preduzeća Simpo u Vranju. Nakon što je u Simpu proglašen tehnološkim viškom i počašćen ne malom otpremninom, kao istaknuti naprednjački kadar, biva postavljen za direktora Slobodne zone D.O.O. Vranje, koja je u stoprocentnom vlasništvu grada.

Poslednja vest na zvaničnoj web strani S. Zone objavljena 22. novembra, 2022. godine

Nepoznato je koje su menadžerske sposobnosti kvalifikovale Branislava Stojkovića za direktora Slobodne zone D.O.O. Vranje, osim partijske „pogodnosti“ za bespogovorno izvršavanje partijskih zadataka.
Sve navedeno implicira otvoreno partijašenje i još jednom potvrđuje da su javna dobra u Vranju podeljena kao partijski plen i potpuno privatizovana od strane gradskih naprednjačkih funkcionera, njihovih porodica i bliskih prijatelja.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Veliki brat 07/03/2023
    2. Ana 07/03/2023
    3. Zamenk Konobar 08/03/2023

    Ostavi komentar