PSG: Kada će se BAHATI predstavnici naprednjačke vlasti početi da poštuju ZAKONE?GrO Pokret Slobodnih Građana Vranje objavio je saopštenje za javnost povodom zapošljavanja u JP „Novi dom“ Vranje. Saopštenje prenosimo u celosti i bez dodatnih izmena.

Odlaganjem početka grejne sezone, smrzavajući se u svojim stanovima ali, suprotno odluci gradske vlasti, i u školama, bolnicama i drugim institucijama, građani Vranja su uspeli da ostvare značajne ušede, što je v.d. direktoru JP „NOVI DOM“ Vranje (nelegalnom direktoru, jer mu je mandat istekao 10.06.2022. godine, o čemu se PSG već oglašavao) omogućilo upošljavanje 3 lica u stalni radni odnos u ovom javnom preduzeću a da prethodno nije dobio saglasnost za njihov prijem u radni odnos na neodređeno vreme niti Komisije Vlade RS, niti gradonačelnika grada Vranja.Naime, iako je zapošljavanje u javnom sektoru odmrznuto od januara 2021. godine i dalje postoje stroge kontrole i odgovarajuća procedura za prijem u radni odnos novih radnika.

Zapošljavanjem radnika S. B, K. S. i M. A. na neodređeno vreme (narodski rečeno – za stalno) nelegalni v.d. direktor JP „NOVI DOM“ Vranje postupio je suprotno odredbama Zakona o budžetskom finansiranju i protivno Uredbi Vlade RS, kojom se predviđa pribavljanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava a na osnovu mišljenja Ministarstva finansija.Prijem novozaposlenih u JP „NOVI DOM“ Vranje izvršen je u potpunoj tajnosti, bez ikakvog javnog konkursa, bez znanja gradonačelnika Vranja a osim nepoštovanja zakonske procedure, prisutna je i izvesna doza nepotizma jer je jedno od lica zaposleno na ovakav način, u bliskim porodičnim odnosima sa nelegalnim direktorom ovog javnog preduzeća.

Članovi Pokreta slobodnih građana ali i svi slobodni građani grada Vranja, postavljaju, iznova i iznova, ova dva pitanja:

1) Ko upravlja ovim gradom, kada javna preduzeća sprovode odluke bez saglasnosti predstavnika osnivača, gradonačelnika grada Vranja?

2) Kada će se bahati predstavnici naprednjačke vlasti u gradu dovesti k poznaniju prava i konačno početi da poštuju zakonske i podzakonske akte, kao i odluke rukovodstva grada?

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Neca 07/11/2022
  2. Arsenije 07/11/2022
  3. Lopovi 07/11/2022
  4. Darko 08/11/2022
  5. Praska 08/11/2022

  Ostavi komentar