PSG: Građani BOJKOTUJU NAPREDNJAKEPokret slobodnih građana objavio je saopštenje za javnost povodom „protivzakonitom pružanju pomoći funkcionera SNS u stranačkim prostorijama u Vranju“. Portal Inforanjske.rs saopštenje prenosi u celosti i bez dodatnih izmena.

Reklamiraju se vranjski naprednjaci poslednjih par nedelja, kako razgovaraju sa građanima Vranja u svojim stranačkim prostorijama, sve u želji da im pruže svaku vrstu pomoći. Međutim, od građana Vranja ni traga ni glasa, nema ih u stranačkim prostorijama gradskog odbora lokalnih naprednjaka. Postavlja se pitanje, zašto građani Vranja (koji pod vlašću SNS žive nikada gore) odbijaju tako velikodušno ponuđenu naprednjačku pomoć?Da li zato što je ista potpuno protivzakonita jer je pružaju javni funkcioneri u stranačkim prostorijama ili zato što građani Vranja naprednjacima više ništa ne veruju?

Oba razloga su podjednako prihvatljiva, imajući u vidu da vršioci javnih ovlašćenja (gradonačelnik, zamenik, većnici, pomoćnici, direktori javnih preduzeća) ne smeju da obećavaju, niti pružaju, bilo kome, bilo koju vrstu pomoći u stranačkim prostorijama jer se to kvalifikuje kao direktno vršenje vlasti od strane političkih organizacija i suprotno je slovu više zakona i duhu našeg Ustava i političkog sistema.Nosioci javnih funkcija imaju razgovarati sa građanima na svojim radnim mestima, u gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, pokazujući time da su im svi građani podjednako važni (jer i svi građani podjednako izdvajaju za njihove zarade!) a ne samo članovi i simpatizeri njihove „političke“ organizacije.

Kako bi se sprečilo da pukne bruka, jer građani bojkotuju njihove pozive na razgovor, „lucidni“ vranjski naprednjaci su se dosetili da razgovaraju sami sa sobom. Tako već danima u prostorije SNS u Vranju, dolaze stranački funkcioneri, aktivisti i članovi njihovih porodica i tu razgovaraju sa gradskim funkcionerima, takođe pripadnicima naprednjaka a sve se to uredno objavljuje na stranačkoj fejsbuk stranici.

Da nije tužno, bilo bi smešno.

Posle izmišljenih građevina nacrtanih na mušemama, po kojima smo postali poznati širom Srbije, sada su vranjski naprednjaci počeli da izmišljaju i građane.

Naprednjaci, stvarnost se ne može falsifikovati, iako u falsifikovanju imate pozamašno iskustvo, to vam ne sporimo!

Saopštenje za javnost potpisala je Informativna služba GrO Pokreta Slobodnih građana.

Saopštenje za javnost nije proizvod portala InfoVranjske.rs i portal ne odgovara za navode u njemu.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Ми 14/02/2023
  2. Vranjanac 14/02/2023
  3. Dr bujanovka 14/02/2023
  4. Pele 14/02/2023
  5. Ariton 14/02/2023
  6. Bugarin bosilegrad 15/02/2023

  Ostavi komentar