PROSVETA: Još jedan SINDIKAT najavio ŠTRAJKSuzana Lazarević, predsednica SU Leskovac Granskog sindikata prosvetnih radnika «Nezavisnost» za Pčinjski i Jablanički okrug, obavestila je portal InfoVranjske.rs da je pozvala sve članove ovog sindikata da stupe u štrajk petog maja povodom tragičnih događaja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Škole gde postoje poverenici GSPRS «Nezavisnost» na teritoriji Pčinjskog i Jablaničkog okruga neće raditi, nastavnici će biti u školama, a nastojimo da se štrajk proširi i na predškolske ustanove, saopštava Suzana Lazarević.Lazarevićeva je portalu dostavila odluku Granskog sindikata prosvetnih radnika „Nezavisnost“ iz centrale UGS „Nezavisnost“ kojom poziva na potpunu obustavu rada u školama i ustanovama na teritoriji Srbije.

Tekst odluke prenosimo u celosti i bez izmena.Odluka o potpunoj obustavi rada u školama i ustanovama u petak petog maja doneta je povodom tragičnih događaja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Pozivamo zaposlene u školama i ustanovama potpunom obustavom rada podele tugu i bol sa porodicama nastradalih u tragičnom događaju i ujedno svi zajedno ukažemo na nezavidan položaj prosvetnih radnika u Srbiji, piše u odluci GSPRS „Nezavisnost“ koju je potpisao predsednik Srđan Slović.

Podsećamo, na štrajk u petak petog maja u školama Srbije pozvali su i Sindikat obrazovanja Srbije i Unija sindikata prosvetnih radnika.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Jelena 05/05/2023
    2. Profesor 05/05/2023
    3. Sena 05/05/2023

    Ostavi komentar