PROPAO konkurs za izbor dekana Pedagoškog

Eko Taxi Vranje

Još jedan konkurs za izbor dekana Pedagoškog fakulteta u Vranju nije uspeo.

Prema saznanjima Info Vranjskih, profesorka Biljana Stanimirović, ćerka nekadašnjeg dugogodišnjeg dekana i narodnog poslanika Bore Stanimirović, nije dobila dovoljan broj glasova kolega, samo 12, pa će konkurs za izbor dekana morati da bude ponovljen.Zanimljivo je da je Stnaimirovićeva bila jedini kandidat, jer, i pored svih napora, dosadašnji dekan Zoran Momčilović nije dobio „zeleno  svetlo“ ministarstva da se kandiduje.

Upravo suprotno, ministarstvo prosvete svojim dopisom Pedagoškom fakultetu definitivno je okončalo «dekanska vremena» Zorana Momčilovića, odlazećeg vršioca dužnosti dekana.

Pre «antidekanske akcije» Ministarstva prosvete, Momčilović je uprkos autentičnom tumačenju zakona o visokom obrazovanju, ipak, pokušao da se kandiduje, pa je iz Pedagoškog fakulteta, svakako od strane «svesnijih» snaga, upućen dramatičan dopis pomenutom Ministarstvu.

Ministarstvo prosvete je u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju stavilo do znanja Momčiloviću «da njegova kandidatura neće proći», pa je zlosrećni, sada već bivši dekan, morao da se pomiri sa zlom sudbinom odbačenog dekanskog kandidata.

Novi konkurs očekuje se do kraja agvgusta, kada će situacija u ovoj ustanovi, valjda, bar biti jasnija.

S. Kostić  1. nekad beše učiteljski 17/07/2021
   • Objektiva 18/07/2021
  2. Če Gevara 17/07/2021
  3. Objektiva 18/07/2021
  4. Coce 19/07/2021

  Ostavi komentar