PROPADANJE PARTIZANSKOG PUTA, bez dozvole i van zakonaNa jednom plaćeničkom „mediju“, oglasnoj tabli za želje i pozdrave, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković požali se, valjda građanima, da ulica Partizanski put, jedna od najfrekventnijih u gradu, ulaz u Vranje, naše ogledalo, nema građevinsku dozvolu, pa lokalna vlast na njoj ne može da radi, jer čeka odobrenje države.

I, tako, izgleda nesvesno, gradonačelnik otvori još mnoga pitanja.Naime, ako ulica Partizanski put nema građevinsku dozvolu, kako je onako silno i mučno raskopaše, preoraše i iskasapiše, da se ne zna da li je put ili selska utrina?  

Sa lica mesta FOTO Info Vranjske

Da li je to gradonačelnik priznao da su aktuelni radovi rađeni na divlje, bez projekta, bez dozvola, bez plana?Ako krenete Partizanskim putem videćete da su se svuda na zakrpljenom asfaltu pojavile pukotine i ulegnuća, što samo govori da kanalizacija je već negde pukla i da voda, kanalizaciona, ispira zemlju ispod asfalta i da je pitanje dana kada će da neko vozilo propadne – objašnjava za Info Vranjsk jedan poznavalac situacije.  

PARTIZANSKI PUT: Nestručno, nesavesno, neodgovorno

Nadležni odmah PRISREDILI radove na Partizanskom putu

Prema ovo izvoru, ako pogledate “gejzere koji izbijaju iz šahti možete da zaključite da je „držalo vodu dok majstori odu“, da je već zapušena kanalizacija i da ne može da primi ni malo vode”, već izbija i plavi izmetom ulice, trotoare i dvorišta, “baš kao u Borinom Vranju”.

Ako pogledate ulicu vidite da je ulegla, što znači da se neko ugradio u pesak za punjenje rovova pa je umesto šodera ili sitnog peska sipana zemlja, tinja ili je samo okrenuta ista zemlja iz rova prethodno iskopana sa sve šutem, a fakturisan pesak, što znači da se neko dobro ugradio i zaradio – jasan je naš sagovornik.

Posledica ovakve matematike je da sada iskopani rovovi propadaju i prave velika ulegnuća u kolovozu, a sa rovom propada i cela ulica i za očekivati je da se ovaj proces propadanja “sa sve asfaltom kojim je pokušana da se prikrije prevara i pljačka”.

Sa lica mesta, arhiva FOTO Info Vranjske

I, sada, gde je nadzor, ko je ulicu primio i potpisao situacije da bi izvođač mogao da izvrši naplatu i ko je izdao upotrebnu dozvolu, ako neko uopšte jeste?

Sve je ovo pitanje za nadležne organe i stručnjake koji su izvodili radove na Partizanskom putu.

Sa lica mesta, arhiva FOTO Info Vranjske

Da vas podsetimo, osim Partizanskog, polako tone i Kralja Milana od mosta prema Belom Jagnjetu, guta kamione, tone Lungina, Radnička, a polako ali sigurno kreće i Bore Stankovića.

Tone, dakle, grad, u svakom mogućem smislu te reči.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Posmatrač 16/10/2021
  2. Treci u svetu :-D 16/10/2021
  3. Gradjanin 16/10/2021
  4. СРБ 16/10/2021
  5. NEŠA 16/10/2021
  6. micko 16/10/2021
  7. Maki 16/10/2021
  8. Nadica 17/10/2021

  Ostavi komentar