PROLETERSKE brigade: Podrhtavanje KUĆA zbog HAVARIJE ispod ASFALTAU delu ulice Proleterskih brigada u Vranju, nedavno se dogodila havarija na vodovodnoj cevi što je za posledicu imalo ispiranje tampona ispod asfalta. Na asfaltu se trenutno nalaze udubljenja i ispupčenja, dok je sam beton naboran.

Kroz ovu jako frekventnu ulicu prolazi i veliki broj kamiona i autobusa. Kada teška vozila prelaze preko asfalta, tlo počinje da podrhtava i samim tim izaziva i podrhtavanje kuća. Stanovnici „Proleterskih brigada“ navode da se u toku dana dogodi preko 50 podrhtavanja.Jedna od žiteljki kaže da su ivičnjak i stepenik ispred njenog dvorišta propali u zemlju. Zbog toga se sva voda sa ulice slivala niz dvorište i potopila podrum kuće.

Iz kreveta me je probudio glasan zvuk, pa sam morala da ustanem i vidim šta je bilo. Šokirala sam se kada sam izašla i zatekla Moravu u dvorištu. Nismo imali vodu, sada je svuda vlaga, zastrašujuće je, jadikuje starija gospođa.Postoje i oštećenja na samim kućama, pa se komšije pitaju.

Zašto plaćamo toliki porez za kuću? Pukao nam je zid, pa smo morali da ga malterišemo, a kod sina su popucale pločice“

Stanovnici ove ulice su rekli i da je problem već prijavljen. Odgovor koji su dobili glasi „put je regionalan“, tako da to „nije u njihovoj nadležnosti“. Ipak, oni neće odustati, najavili su još dve prijave nadležnim institucijama.

Veljko Ilić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. VRANJANAC 10/12/2022
    2. Tatjana 10/12/2022

    Ostavi komentar