Proglašeni pobednici KNAUF konkursa: Da priroda progovori

Eko Taxi Vranje

U sklopu aktivnosti pokrenutih u lokalnoj zajednici ovog proleća, Knauf Insulation je u aprilu raspisao i likovni konkurs za učenike osnovnih škola sa teritorije opština Surdulica i Vladičin Han.

Tema konkursa je bila „Da priroda progovori“.Treće mesto na ovom likovnom konkursu osvojile su Anja Kostić, učenica 3. razreda O.Š. „Pera Mačkatovac“ iz Belog Polja, kao i Dina Stanisavljević, učenica 5. razreda O.Š. „Branko Radičević“ iz Vladičinog Hana.

Drugo mesto u kategoriji od I do IV razreda osvojio je Mihajlo Đorđević, učenik 4. razreda O.Š. „Pera Mačkatovac“ iz Surdulice, dok je Sara Jović, učenica 6. razreda O.Š. „Sveti Sava“ iz Vladičinog Hana, osvojila takođe drugo mesto, ali u kategoriji od V do VIII razreda.

Pobedničku nagradu za prvu kategoriju osvojila je Vesna Stojanović, učenica 3. razreda O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Surdulice čiji rad šalje jasnu poruku „ČUVAJMO PLANETU“. Ilustracija vešto izvedena dobrim koloritom i kompozicijom – planeta Zemlja u čvrstom zagrljaju. Posmatrajući Vesnin interesantni crtački stil, moguće je da imamo naslednika našeg čuvenog ilustratora Boba Živkovića.

Pobednik našeg konkursa „Da priroda progovori“ u drugoj kategoriji je Ilija Veljković, učenik 6. razreda O.Š. “Vuk Karadžić” takođe iz Surdulice. Rad Ilije Veljkovića pokazuje veliki talenat i sadrži sve elemente jednog umetničkog dela. Iluzija dubine na slici je postignuta veštim nanosima raznih tonova jedne boje -tonskom modelacijom. Kompozicija tj. slaganje elemenata u celinu (ograda, drvena kuća i priroda u kojoj se elementi nalaze) prikazani su vernom teksturom prirodnih materijala. Iz Ilijinog rada priroda stvarno govori.

NIV  • Ostavi komentar