Aktivizam i mladi

Prijavi se za ISTRAŽIVANJE: Šta ti treba da ga u VRANJE nema?Nakon dijaloga mladih sa donosiocima odluka, na inicijativu mladih, pokrenut je proces uspostavljanja ustanove Omladinski centar. Kako u Vranju ne postoji istorijat ovakvih ustanova za mlade, strateški je važno da pored obezbeđivanja prostora i logistike (na čemu trenutno radi lokalna samouprava) Omladinski centar ima i adekvatan program, prilagođen potrebama mladih.

🎯 Cilj ovog istraživanja je da dodatno ispita potrebe mladih u Vranju u oblasti neformalnog obrazovanja i kvalitetetnog provođenja slobodnog vremena, kako bi se osiguralo da prvi program Omladinskog centra odgovara na ove potrebe i sama ustanova bude prilagođena mladima u Vranju.📢 Ovo istraživanje namenjeno je mladima od 15 do 30 godina.

⚠️„Fokus grupe su najčešća tehnika kvalitativnih istraživanja, koja predstavlja diskusiju na određenu temu, koja se odvija na neformalan način u grupi od 6 do 10 ljudi okupljenih da bi izrazili svoja mišljenja i ideje u vezi sa nekom zadatom temom. Grupu vodi moderator, koji je posebno pripremljen za određeni projekat i koji usmerava razgovor.“ Očekivano vreme trajanja foksu grupi je 90 minuta.📢 Fokus grupe biće održane u Vranju 16 i 17. decembra, dok će precizna satnica i mesto održavanja biti saopšteno izabranim učesnicima. Takođe, svaki odabrani učesnik fokus grupe dobija poklon vaučer od 2000 dinara za tehničku opremu kao zahvalnost za dati doprinos poboljšanju položaja mladih u Vranju.

📆Rok za prijavu ušečća je 11. decembar do 12h.

▶️Link za prijavu: https://forms.gle/E98nRAS461iJhX5j6

➡️Ovo istraživanje se sprovodi u okviru projekta Mladi u Centru koji realizuju Aktivisti iz komšiluka u partnerstvu sa Beogradskom otvorenom školom i uz podršku Švedske

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Čiča 09/12/2023

    Ostavi komentar