PREVENTIVA: Besplatni pregledi ŠTITNE žlezde u VranjuZdravstveni centar Vranje pridružuje se akciji preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja Republike Srbije koja se organizuje u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije i održava se u nedelju 3. marta od 8 do 16 časova.

Akacija Zdravstvenog centra jeste za svaku pohvali, se postavlja pitanje šta je sa drugim pregledima za pacijente Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja. Podsećamo, portal InfoVranjske.rs ranije je pisao o broju pacijenta na onkoloških odeljenjima u Vranju u poslednjih nekoliko godina.Preventivni pregledi obuhvatajuza ultrazvuk štitne žlezde i laboratorijsku analiza hormona štitne žlezde (TSH, FT4 i Antitireoglobulinska antitela).

Pregledi su planirani za odrasle koji ranije nisu imali detektovanu bolest štitne žlezde. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.Očekuje se dolazak velikog broja građana, tako da će se zainteresovanim deliti redni brojevi za pregled, kako ne bi dugo čekali.

Podsećamo, u Pčinjskom okrugu i Kosovskom pomoravlju najvše je oboleih od gastro karcinoma i karcinoma gojki. Dok je od 2020. godine do danas registovano 1715 pacijenata obolelih od karcionoma.

VIM

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Lidija 01/03/2024

    Ostavi komentar