Preliminarni rezultati: Iz Pčinjskog okruga OSAM POSLANIKANa republičkim izborima održanim 17. decembra, 2023. godine na 18 listi bilo je 50 kandidata za mesto poslanika u Skupštini Republike Srbije. Prema preliminarnim rezultati iz Pčinjskog okruga „za Beogard“ odlazi osam poslanika sa pet lista.

Lista 1. – „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ – TRI mandataSa liste Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Vranje će predstavljati Dragan Nikolić Nika i Goran Nikolić. Dok će Trgovište predstavljati predsednik te opštine Nenad Krstić Žuća.

Lista 2. – „Ivica Dačić – Premijer Srbije“ – JEDAN mandatNovica Tončev, glavni socijalista za jug Srbije
Novica Tončev, glavni socijalista za jug Srbije

Sa liste „Ivica Dačić – Premijer Srbije“ za Beograd odlazi ministar u tehničkoj vladi Novica Tončev. On se na listi socijalisti i domaćina nalazio na 12. mestu

Lista 5. – Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju – JEDAN mandat

Sa liste POKS-a i Novog DSS-a iz Pčinjskog okruga u Skupštinu Republike Srbije odlazi Zoran Stojanović iz Vladičinog Hana.

Lista 7. Srbija protiv nasilja – DVA mandata

Sa lista broj 7. „Srbija protiv nasilja“ iz Vranja u poslaničke klupe odlazi Slobodan Petrović – predsednik Gradskog odbora SRCE, dok iz Vladičinog Hana u Beograd odlazi Nenad Mitrović, šef Demokratske stranke u ovom mestu.

Lista 13. „BETEJA POLITIKE E SHQIPTARËVE VAZHDON – Shaip Kamberi“ – JEDAN mandat

Lista „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ osvojila je jedan mandat u Skupštini Republike Srbije. Prema podacima portala InfoVranjske.rs ovu listu predstavljaće i nosilac liste Šaip Kamberi.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Gojko 20/12/2023
    2. Jovan 20/12/2023
    3. Tričko Prvi 20/12/2023
    4. Sasa 20/12/2023

    Ostavi komentar