Pregled (PROKLETE) nedelje: Slavče otvara muzej RUPA i KRATERA

Eko Taxi Vranje

Poznati (i jedini) Vulinovac u grad, večiti V.D., ljubimac Engleske kraljica, čovek vere, mrzitelj Branimira Stojančića, magični prelatač među SNS strujama, jedan jedini i neponovljivi Slavomir Slavče Stojmenović ove nedelje otvorio je muzej rupa i kratera u Vranju. 

Ovaj vrsni konceputalni umetnik, Marina Abramović za sirotinju, dobio je saglasnost Engleske kraljica i pobratima Peše da napravi celodnevni muzej na otvorenom u velikom broju ulica u Vranju. Jedan od poznavaoca vranjske umetničke scene, B.M. za portal InfoVranjske.rs kaže da je ovo nešto potpuno novo i da je velika čast što ima priliku da deli životni vek sa ovim vrsnim umetnikom. 

Njegovo iskopavanja rupa po gradu ima svoju simboliku, svaka od tih rupa predstavlja po jedan mesec vladadine SNS-a u Vranju, počev od 2012. godine. Dok je katakombe i rovove u ulici Save Kovačevića posvetio svim V.D. direktorima u Vranju, smatra ovaj vranjski kritičar. 

Iako bi zli jeziki rekli da je Stojmenović naturčik u svom poslu, građani Vranja i više su nego zadovoljni ovom izložbom. 

Ovakva ideja, ovakva umetnost još uvek nije viđena na prostorima „Zapadnog Balkana“. Postoji legenda da se u njegovom ateljeu nalazi brojač psovki. Taj brojač meri koliko puta jedan Vranjanac opsuje sve živo kada prolazi ulicama grada. Prema našim saznanjima nekoliko puta se pokvario zbog velikog broja otkucaja u sekundi, kaže jedan od insajdera portala InfoVranjske.rs 

Izložba je nastavila svoj životni put i sada je nalazi na više lokacija, a građani Vranja veruju da će se ovim putem razviti i turizam. 

Pogledajte, sada imate iskopine i katakombe i u delu grada kod Zelene pijace i sad napokon možemo videti i arheološko nalazište „Kosovska ulica“. Trenutno je velika pomama za dobijanje licence za vodiče koji će zajedno sa turistima iz Bugarske i Makedonije obilaziti ove divne lokalitete. Naši smeštajni kapaciteti su poptuno zauzeti sve do kraja građavinske sezone. Ali verujemo da će Slavče do kraja godine uspeti da po ko zna koji put iznenaditi sve nas i otkirit nove lokalitet, rekao je za portal InfoVranjske.rs jedan ugostitelj i vlasnik jednog gradskog motela.

Podsećamo, umetnik Stojmenović odbio je od grada povećanje plate, već želi da uz svoj običan pomoć V.D. direktor JP Urbanizam i izgradnja Vranja (a pomalo i Trgovište) doprinese kulturnom životu grada. 

Slavče je odbio mnoge ponude samo da bi svoj život posletio ovog gradu. Zli jezici kažu je fasada na porodičnoj kući ovog umetnika ista kao i na pozorištu, a ja vam kažem to nije slučajnost, već da veliki umovi razmišljaju slučajno. smatra jedan do kulturnih kritičara grada. 

Na kraju građanima Vranja nište ne preostaje, nego da brže bolje i jače pohrle da gledaju izložbu Slavoljuba Stojmenovića, i to svaki dan po ceo dan. 

I da psuju naravno.   1. Osmeh 13/06/2022
  2. Б. С. 13/06/2022
  3. sara 13/06/2022
  4. Zorica 13/06/2022
  5. Sportski radnik 13/06/2022
  6. Glavča M 13/06/2022
  7. Romelo Lukaku brt 13/06/2022
  8. Maksa 13/06/2022
  9. Avav 14/06/2022
  10. Zorica 14/06/2022

  Ostavi komentar