Predstava „Na litici“ i u VRANJU

Eko Taxi Vranje

Predstava „Na litici“ u režiji Zorana Zarubice, nakon premijernih gostovanja u Pančevu i Beogradu, gostuje u Vranju.

Predstava je zakazana za 6. jun, 2022. godine i biće odigrana u pozorištu Bora Stanković u Vranju.„Na litici“ je predstava je namenjena profesorima osnovnih i srednjih škola, učenicima srednjih i viših razreda osnovnih škola, psiholozima škola, ali i svima koje ova bitna tema interesuje.

Nakon predstave u sva tri grada održaće se radioncie sa učenicima i nastavnicima, na temu mentalnog zdravlja mladih i problema koje ih svakodnevno muče. 

„Komad govori o dvoje mladih, koji se bore sa osećanjem usamljenosti i pokušavaju da razumeju život i u njemu se pronađu. Kao tinejdžerka sam gledala predstavu po ovom komadu i za mene je bila jako značajna u tom periodu, jer se bavila temama koje me se duboko tiču. Poželeli smo da radimo ovaj komad kako bismo razvijali omladinsko pozorište, koje nije mnogo prisutno na našoj teatarskoj sceni. Trudili smo se da napravimo predstavu koju će mladi želeti da gledaju i koja će govoriti o njima važnim pitanjima i osećanjima„, priča glumica Maja Suša, koja ovaj komad igra sa kolegom Nikolom Pavlovićem

Autorke scenografskog rešenja, vizuelnog identiteta i animacija su Milica Milosavljević i Bojana Ristić. Muziku potpisuju Luka Racić i Zoran Zarubica, a dizajn svetla Aljoša Dakić.

NIV  • Ostavi komentar