Praznik kao SPONA: Mladi iz Vranja i UKRAJINE u zajedničkoj AKCIJIU prostorijama nekadašnjeg Omladinsko kulturnog centra, u Vranju u utorak, 11. aprila, 2023. godine održana je zajednička akcije mladih iz Vranja i Ukrajine. U ovoj akciji mladi su ukrašavali crteže i pripremali Uskršnja jaja za predsejeći praznik. Današanji događaj samo je deo velike akcije koja će biti završena u petak, 14. aprila, ispred Robne kuće u centru Vranja.

Organizatorka akcije i direktorka Grupe za decu i mlade Tamara Simonović za InfoVranjske.rs kaže da su upoznavanje i druženje najvažniji delovi današnje akcije.Radimo na tome da mladi uvide koliko smo slični. Naše kulture i naši praznici su slični, rekla je Simonović.

Simonović podseća da će drugi deo akcije, koji je zakazan za petak, biti jedinstvena prilika za razgovor o sličnostima kultura Ukrajine i Srbije.Svi radovi izrađeni u današnjoj akciji biće podeljeni građanima Vranja, objasnila je Simonović Tamara.

Luka Trajković, ispred Kancelarije za mlade grada Vranja, rekao je za portal InfoVranjske.rs da nije bilo potreškoća u organizaciji ovog događaja.

Mladi iz Vranja, da li iz srednjih ili osnovnih škola su zainteresovani za ovakve akcije, rekao je Trajković.

Podsećamo, akcija se organizuje u okviru projekta „Kulturna orijentacija i razmena u južnoj Srbiji“, koji
sprovodi Grupa za decu i mlade „Indigo“ u partnerstvu sa kancelarijama za mlade iz Vranja,
Bujanovca, Preševa i Bosilegrada i Filozofskim fakultetom iz Niša. Projekat se sprovodi u saradnji
sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), uz podršku Švajcarske.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar