Pravosuđe na JUGU: Visoki savet sudstva izabrao SUDIJE za Bujanovčki SUDOd dvaeset kandidata iz cele Srbije koji su konkurisali za pozicije sudija u u bujanovačkom sudu Visoki savet sudstva odlučio je da će sudije Osnovnog suda u Bujanovcu biti Olivera Manić i Nataša Ćuković  iz Bujanovca.

Manićeva je kao sudski pomoćnik radila  u sudu u Bujanovcu, a Ćukovićeva u Osnovnom sudu u Vranju.Očekivalo se da će funkcije dobiti kandidatkinje iz albanske zajednice, ali Visoki savet nije doneo takvu odluku.

Za posao sudije u Bujanovcu najviše je bilo  kandidata iz Vranja, ali je bilo i iz drugih gradova u Srbii. Na spisku su se našle I de kandidatkinje advokatica Merlinda Murati i Ljemane Mustafa, pravnica u Nacionalnom savetu Albanaca.Konkurs je bio raspisan 8. Marta ove godine, a odluka održana na juče održanoj sednici.

Na spisku sudija u bujanovcu nalaze se i Srbi  Albanci, predsednica suda je Petričević Mladenović Jelena, dok su sudije Antić Goran, Zlatković Vesna,Mahmudi Mesud, Nakić Dragana,Mustafi Ilјaz,Ramadani Tafuš, Redžepi Nedretan,Simić Svetozar, Stojilјković Siniša.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Treba da znate 05/07/2024
    2. IN 05/07/2024
    3. Stojan 07/07/2024
    4. Pepeljuga 08/07/2024

    Ostavi komentar