Poslednji dan Festivala Demokratije: Kakav VAZDUH dišemo?

Eko Taxi Vranje

Poslednjeg dana „Festivala Demokratije“ koji se održava u Medijskom Skloništu u Vranju govoriće se o kvalitetu vazduha u Vranju.

U Medijskom skloništu, u ulici Osme brigade broj 3, 14, maja, od 16 časova, građani Vranja imaće priliku da razgovaraju sa Milenkom Jovanovićem i Predragom Matićem.Link za prijavu forms.gle/xY7sGx4hemrUrfPcA

Milenko Jovanović

Od osnivanja Agencije za zaštitu životne sredine 2004. godine, deo je njenog stručnog tima. Poslednjih 8 godina je načelnik odeljenja za indikatore, izveštavanje i informacioni sistem, Odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha. Koordinator je uspostavljanja državnog monitoringa kvaliteta vazduha na 36 mernih stanica širom Srbije. Član je Stručnog saveta Nacionalne ekološke asocijacije. Nacionalna ekološka asocijacija (NEA) je visokostručna ekološka organizacija koja se analitički i praktički bavi problemima i rešenjima vezanim za životnu sredinu u Srbiji. NEA pledira da, sa jedne strane, bude korektiv zvaničnoj državnoj politici u sferi zaštite životne sredine, a sa druge strane, potpora građanima i aktivistima kojima su neophodne kredibilne informacije koje se tiču zdravlja i kvaliteta života građana Srbije.

Predrag Matić

Matić je član udruženja Lokalni odgovor Valjevo koje je pionir u borbi građana za čistiji vazduh. Fokus delovanja ovog udruženja je na zaštitu životne sredine i odbrani elementarnih ljudskih prava, među kojima su voda, vazduh i zemlja bez kojih nema života. Akcijom „Aero alarm“ oni su postali prvo udruženje koje je svoje sugrađane obaveštavalo o trenutnim indeksima aerozagadjenja i merama koje u skladu sa tim treba preduzeti. U borbi za čist vazduh aktivisti udruženja Lokalni odgovor Valjevo organizovali su potpisivanje peticije za zabranu upotrebe sirovog lignita i učestvovali su u osnivanju gradskog saveta za čist vazduh grada Valjeva.

Događaj se sprovodi u okviru projekta „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ koji udruženje „Aktivisti iz komšiluka“ realizuje u partnerstvu sa @beogradska_otvorena_skola uz podršku Kraljevine Švedske.

NIV  • Ostavi komentar