Poslanik MITROVIĆ: Drug ČLAN zadužen za odnose sa BOCVANOMZa lik i delo Nenada Mitrovića, poslanika SNS u Skupštini Srbije u prvom mandatu juna 2020. godine, vezane su zanimljive i indikativne kontraverze.

Kao žitelj Bujanovca i lokalni funkcioner SNS još uvek traži da njegova stranka i njeni kadrovi budu deo opštinske vlasti, dok, na drugoj strani, još od poslednjih izbora toj istoj vlasti redovno preti da neće biti investicija ukoliko njegovim naprednjaka nema u strukturama bujanovačke lokalne samouprave!?Poslanik Mitrović kao zamenik člana Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, na braniku separatizma i očuvanja opštine Bujanovac u državi Srbiji, opservira „krizna“ stanja lokalnih Albanaca, optužujući lokalnu vlast da podstiče iseljavanje Srba uglavnom iz ekonomskih razloga, a paralelno s tim sabotira dolazak investitora u ovu opštinu, pa se više od Srba iseljavaju Albanci, odlazeći trbuhom za kruhom u razvijene zemlje Evropske Unije i Zapada.

Mitrović je član Odbora za Kosovo i Metohiju sa vrlo limitiranim mogućnostima da lično doprinese poboljšanju položaja Srba na tom prostoru, osim povremenog lamentiranja nad njihovom sudbinom i ugroženim pravima, a nakon referenduma o promenama Ustava Srbije u oblasti pravosuđa na kome Srbi na Kosovu nisu mogli da se izjasne.Poslanik iz Bujanovca, to treba posebno naglasiti, upao je u najveću kontraverzu u „grupama prijateljstva“ za 40 država sveta, gde se među ravno 38 ubogih i izuzetno siromašnih zemalja našlo mesto i za Sjedinjene Američke Države (SAD) sa 42.000 dolara nacionalnog dohotka po glavi stanovnika, te Urugvaj sa povoljnom socijalnom strukturom i nacionalnim dohotkom na nivou Hrvatske (14.000 dolara).

Sve ostale zemlje, Albanija, Severna Makedonija, Togo, Surinam, Sao Tome i Principe, Nikaragva, Mali, Nigerija, Bocvana, Paragvaj, Sudan, Eritreja, i da ne nabrajamo dalje, predstavljaju najsiromašnije države na svetu.

A među njima je više zemalja Južne i Srednje Amerike i Karipskog područja koje su geografski blizu SAD, ali za koje se sa žaljenjem primećuje „da su tako daleko od Boga, a tako blizu Amerike.

Poslanik Mitrović iz Bujanovca u „grupama prijateljstva“, izuzimajući SAD i Urugvaj, pronašao je sebe i svoju ideologiju, u svom javnom delovanju u Bujanovcu oslanjajući se na performanse autokratske vladavine i simulacije demokratije i parlamentarizma.

Mitrović jedino ne može da shvati kako to da se taj pelcer nije uhvatio u njegovom Bujanovcu u kome on i njegova stranka i dalje moraju da budu opozicija koja ne odlučuju o ekonomskim i drugim tokovima u radu lokalne samouprave, pa su već godinu i po dana bez ikakve moći i uticaja, a sledbenici su predsednika Srbije i njegovih naprednjaka!?

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Doca 24/01/2022
    2. Muradin 24/01/2022

    Ostavi komentar