Poslanik ILIĆ najavljen kao STEFAN NEMANJA – ali se nije pojavio: Publika RAZOČARANAU sklopu manifestacije Svetosavska nedelja, koja se u Vranju odvija prilično pompezno i prate je brojni događaji, 22. januara odigrana je i po drugi put pozorišna predstava „Princ se neće vratiti“, koja po svemu sudeći postaje sastavni deo ove manifestacije.

Tekst ove predstave napisao je Zoran Stefanović, dok režiju potpisuje Dragan Živković Durge.Ipak od svega je najzanimljivija glumačka podela. Na plakatu koji najavljuje ovu predstavu stoji da glavnu ulogu, princa Rastka, ili kako ga Milenković Gradonačelnik Slobodan nazva Rastislav, igra student glume Dušan Tomić, dok je ulogu tvorca srpske države Velikog župana Stefana Nemanju prošle godine igrao narodni poslanik Milan Očinji Vid Ilić, pa je i ove godine najavljen pomenutom plakatu kao zvezda večeri i ove Svetosavke nedelje.

FOTO: InfoVranjske.rs

Mladi student glume je zamenjen drugim glumcem, a na veliku žalost mnogobrojne publike, Očinji Vid se nije pojavio u predstavi, već je njega zamenio član ansambla pozorišta Bora Stanković Vranje, Nenad Nedeljković.Prema rečima poznavalaca teatra ova alternacija veliki je gubitak za Svetosavku nedelju i sve ljubitelje pozorišta i svojevrsna obmana publike.

Priča se po kuloarima da je razočarana publika tražila da se pusti snimak prošlogodišnje predstave, jer nije mogla da podnese činjenicu da Očinji Vid nije na sceni i da Velikog župana Stefana Nemanju igra profesionalni glumac.

Ilić je do sada „maestralno“ odigrao ulogu Mitketa iz Koštane, i to na dijalektu, a ne kao Bjela i drugari.

FOTO: Printscreen YouTubu RTV Focus Vranje

Publika ga je već proglasila zaštitnikom Vranja i tradicije juga.

Istina je da Milan Očinji Vid Ilić, Mitke zarobljen u telu poslanika, Stefan Nemanja „zaglavljen“ u skupštini, ne govori mnogo u parlamentu, ali i to je ok. Jer svaki pravi umetnik, svaki glumac ne priča mnogo po bifeima, već sve što ima kaže na sceni.

Poslanika Ilića, u gradu poznat po nadimku „Očinji vid“ već je „udarila“ žal za teatrom, ostaje da vidimo, hoće li se žal preneti i na Skupštinu Srbije, i to 3. aprila.

MSB

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Сара 23/01/2022
  2. Sava 23/01/2022
  3. Jelica 23/01/2022
  4. Luka 23/01/2022
  5. Gradonacelnik 24/01/2022

  Ostavi komentar