Porodica preminule Koviljke Marković: Osumnjičeni za ubistvo naše majke je na SLOBODIKoviljka Marković (74) iz Vranja stradala je u saobraćajnoj nesreći krajem marta,  kada ju je na raskrsnici ulice Bulevar Patrijarha Pavla i 22. Decembar, pokosio „Audi“ na pešačkom prelazu

Koviljka Marković prebačena je odmah u Zdravstveni centar Vranje zbog zadobijenih povreda, gde je i preminula u 21:30.U subotu 26. marta ove godine policija u Vranju uhapsila je B.T. (1986) iz ovog grada zbog postojanja osnovne sumnje da je usmrtio ženu vozeći „Audi“, ali ćerka preminule Koviljke, Elvira Marković tvrdi da je policija i Osnovno javno tužilaštvo osumnjičenog B.T. pustili da se brani sa slobode za manje od 48 sati nakon nesreće.

FOTO Privatna Arhiva: Koviljka Marković

Policija je potvrdila naša sazanja da je pušten da se brani sa slobode. Iz porodice smatramo da je situacija slična situaciji na naplatnoj rampi na Doljevcu. Da li neko ko je oduzeo život jednoj ženi treba da se brani sa slobode? – pita se  Elvira Marković.Porodica preminule Koviljke Marković, tvrdi da je policija obavestila maloletnog člana porodice, unuka preminula i to tek šest sati nakon potvrde smrti.

Naša majka je preminula u 21:30, tako su nam rekli iz Zdravtsvenog centra, a policija je obavestila porodicu u 03:00, i to maloletno lice, tvrdi Elvira Marković, ćerka preminule.

FOTO: Privatna arhiva – Elvira i Koviljka Marković

Ova žena u izjavi za portal InfoVranjske.rs  kaže da su  pripadnici Saobraćajne policije obavestili malotnog  V.S. o smrti Koviljke Marković.

Nekoliko dana kasnije, policajcu su ponovo došli kada su se raspitivali o naslednicima imovine.

Prema našim saznanjima to su pripadnici Saobraćajne policije koji su radili uviđaj na mestu nesreće. Niko nas  nije kontaktirao iz policije i tužilaštva sve do srede 6. aprila. Osim poziva našoj najstarijoj sestri, koji je upućen iz Zdravstvenog centra kako bi preuzela stvari naše pokojne majke niko nas nije kontaktirao –  navode članovi porodice stradale Koviljke.

FOTO – Privatna Arhiva: Ćerka preminule – Elvira Marković

Portal InfoVranjske.rs upitio je zvanični email Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor. Kada nam bude dostavljen blagovremeno ćemo informisati naše čitaoce u kojoj fazi je ovaj postupak.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.