PODCAST INFO VRANJSKIH: Milena Minja Bogavac

Eko Taxi Vranje

Ništa drugo ne bih mogla da radim toliko pošteno, toliko posvećeno, sa takvim interesovanjem. Za umetnika, važno je da on svoje, lično, razrešava bavljenjem nekim određenim temama, u mom slučaju u teatru – rekla je podkastu Info Vranjskih Milena Minja Bogavac, mlada a već slavna srpska dramaturškinja.

Ona je poznata vranjskoj publici po predstavi „Jami distrikt“ Kokana Mladenovića, za koju je dobila Sterijinu nagradu, a koja je u Vranju igrana na „Borinim pozorišnim danima“ u Domu Vojske.Minja Bogavac ovoga puta u Vranju je bila kao član žirija konkursa „Piši o svom kraju“ Građanskih inicijativa, a u razgovoru sa Sašom Stojkovićem je iznela i svoje mišljenja o srpskom kulturnom, ali i političkom trenutku.

Užasno je koliko se novca sad ispumpava iz kulture, i koliko se snažno od većine zahteva da na to ćuti. Žao mi je što u takvoj situciji neki mladi ljudi ne vide šansu za sebe, ili je bar ne vide dovoljno, da rade u nekim garažnim, alternativnim prostorima, gde ima mnogo slobode da se stvari rade drugačije i da se stvari u društvu analiziraju i kritikuju – kaže Bogavac.

Ceo razgovor za podkcast Info Vranjskih sa Minjom Bogavac možete poslušati OVDE.

SSB  • Ostavi komentar