Počela URGENTNA prekvalifikacija obućara za TEKLASBrza prekvalifikacija bivših radnika «Geoksa» za rad u «Teklasu» u Vladičinom Hanu krenula je u ponedeljak 9. avgusta, javlja portalu InfoVranjskih izvor među nekadašnjim radnicima ugašene italijanske fabrike obuće u Vranju.

Po ovom izvoru, «nekoliko desetina radnika «Geoksa» našlo se na urgentnoj prekvalifikaciji u pogonima «Teklasa» u Vladičinom Hanu koji proizvode autokablove za potrebe automobilske industrije».Prva obuka u postupku prekvalifikacije trajala je oko osam sati, nije bilo lako, jer koliko do juče obućari prinuđeni smo da se prekvalifikujemo za rad u autoindustriji, sasvim drugačijoj grani, ali moramo, egzistencija je u pitanju – objašnjava izvor portala.

Izvor InfoVranjskih naglašava «da nije lako ni putovati svakodnevno do 26 kilometara udaljenog Vladičinog Hana, ali od 5. avgusta smo bez posla u «Geoksu» koji je u postupku likvidacije».Podsećamo, radnici «Geoksa» su na kućne adrese dobili otkaze ugovora o radu, pa im sledi prijavljivanje u Nacionalnoj službi za zapošljavanje gde ih u naredna tri meseca čeka isplata zakonom predviđene nadoknade.

Detalj iz Teklasa FOTO Promo

Takođe podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom nedavnog boravka u Vladičinom Hanu, a u razgovoru sa menadžmentom «Teklasa», uspeo je da oposli zapošljavanje 200 radnika «Geoksa» u hanskim pogonima tirskog preduzeća.

Kako Info Vranjske pouzdano saznaju, spiskovi za zapošljavanje u „Teklasu“ prave se isključivo u SNS-u.

To su partijski poslušnici, oni će prvi dobiti posao. Pošto ovo nije javni sektor, može i malo familijarnih veza, ili, kao što je uvek do sad i bilo – ko si koga ima – jasan je izvor Info Vranjskih.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Jasa 10/08/2021
  2. Luka 10/08/2021
  3. Perica 10/08/2021
  4. BIVSI RADNIK JUMKA 10/08/2021
  5. Predrag 11/08/2021

  Ostavi komentar