PIN: Panel DISKUSIJA – Uticaj klimatskih promena na jugu Srbije

Eko Taxi Vranje

Organizacija People in Need (PIN) organizuje panel diskusiju povodom predstavljanja preliminarnih rezultata istraživanja „Uticaj klimatskih promena na jugu Srbije“.

Događaj će se održati u utorak, u sali hotel Royal Putnik (Bulevar AVNOJ-a bb/Todora Španca bb), sa početkom u 13 časova.Istraživanje je tokom leta sproveo People in Need (PIN) u opštinama Bujanovac i Vranje na jugu Srbije o uticaju klimatskih promena na lokalno stanovništvo. Glavni cilj istraživanja bila su pitanja o vrsti uticaja koje klimatske promene imaju na stanovništvo u ovom regionu, koje su najranjivije grupe, da li postoje neke preventivne mere koje se već sprovode u regionu, kao i koji su trenutni načini prilagođavanja građanki i građana na posledice. U okviru publikacije finalnih rezultata, biće objavljene i preporuke za konkretne akcije i rešenja, koje bi PIN mogao podržati kroz projekte i grantove, stoji u saopštenju.

Očekivano, građani juga Srbije isticali su veliko zagađenje vazduha, sve češće požare, suše i poplave, kao i veličinu i intenzitet grada, kao najizraženije probleme sa kojima se suočavaju, kada su životna sredina i klimatske promene u pitanju.

Na događaju će govoriti:

  • Sandra Stojanović, službenica za klimatske promene, PIN,
  • Fabricio Orsini, savetnik za klimatske promene, PIN.

NIV  • Ostavi komentar