Petrović o PP poslovima: Zaposleni ostaju bez UGOVORA ako otkažu POSLUŠNOSTNarodni poslanik ispred Gradskog odbora Srbija Centar „SRCE“, i odbornik u Skupštini Vranaj, Slobodan Petrović govorio je za portal InfoVranjske.rs o radu po osnovu Ugovora o privremenim i povremenim poslovima.

Poslanik u Narodnoj skupštini kaže da rad preko PP poslova za naprednjake ima dve dimenzije.Rad po osnovu ugovora o PP poslovima za naprednjačku vlast ima dve dimenzije. Prva je da upošljava poslušne stranačke vojnike SNS-a, bez obzira na stručne kvalifikacije, navodi Petrović.

On je naveo da druga naprednjačka dimenzija čini držanje članstva za to da će dobiti rešenje za stalno.Druga dimenzija je držanje istog tog članstva na uzici, na kratkom štapu, uz višegodišnja obećanja da će jednom dobiti rešenje na neodređeno vreme ukoliko nastave da budu poslušni i ispunjavaju stranačke zadatke, ističe narodni poslanik.

Istakao je da radnici trpe pretnje i ako ne budu poslušni, mogu da ostanu i bez ovog PP ugovora.

Sve vreme vrše pritisak kroz pretnju da sutra mogu ostati i bez tog ugovora na osnovu koga su uposleni, ukoliko otkažu poslušnost. Ṣ̌to bi naš narod rekao: „Ne lipši magarče do zelene trave.” -kaže predsednik odbora Srbija Centar.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Malinar 12/06/2024
    2. Pomocnik 12/06/2024
    3. Jes 12/06/2024
    4. Sultanija 13/06/2024

    Ostavi komentar