Pet godina od gašenja Vranjskih novinaPolovinom septembra 2017. godine izašao je poslednji broj štampanog izdanja Vranjskih novina, posle skoro 23 godine postojanja i rada.

Vranjske novine osnovao je novinar iz Vranja Vukašin Obradović, a prvi broj je izašao iz štampe četvrtog decembra 1994. godine.Vranjske su najvećim delom izlazile kao nedeljnik, a samo u prvim mesecima postojanja i rada štampane su kao dvonedeljnik.

Vlasnik, osnivač i glavni i odgovorni urednik Obradović se od početka opredelio za nezavisnu uređivačku politiku nedeljnika, pa su Vranjske zasluženo stekle epitet najvećeg i najuglednijeg brenda među lokalnim medijima u Srbiji.Poslednja naslovna stranka novina Vranjskih

Obradović se na društvenim mrežama javno zahvalio svima koji su 23 godina čitali i, naravnno, svim koleganicama i kolegama koji su učestvovali u toj često „nemogućoj misiji“.

Na današnji dan, pre pet godina, prestale su da izlaženjem #Vranjske, lokalne novine čiji sam bio osnivač i urednik. Hvala, još jednom, svima koji su ih 23 godine čitali i, naravno, svim koleginicama i kolegama koji su učestvovali u toj često „nemogućoj misiji“, napisao je Obradović.

Kroz redakciju Vranjskih prošla je plejada vrsnih novinara koji su svojom profesionalnošću i istraživačkim radom ostavili neizbrisiv trag u medijskoj sferi ne samo juga, već i cele Srbije.

Vranjske su tokom 23 godine postojanja i rada permanentno bile na udaru svih vlastodržaca na lokalu i na državnom nivou, pre svega i iznad svega, zato što nisu bežale od najdelikatnijih tema među kojima su dominirali tekstovi o nepočinstvima svih garnitura na vlasti u Vranju, na jugu Srbije i na državnom nivou.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. djordje 18/09/2022
  2. Coce 18/09/2022
  3. Paparazzo 18/09/2022
  4. Mesko 19/09/2022
  5. Dasa 02/11/2022

  Ostavi komentar