Peševo: Zaplenjena VELIKA KOLIČINA zlata

Eko Taxi Vranje

Carinici su u saradnji sa policijom, tokom proteklog vikenda, u dva navrata – na prelazu Preševo i na Aerodromu u Nišu otkrili i sprečili pokušaje krijumčarenja zlatnog nakita ukupne težine preko jednog kilograma, saopštila je Uprava carina.

Prema saopštenju, prvi slučaj je zabeležen na ulazu prelaza Preševo, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao BMW švajcarskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Severne Makedonije.Iako je na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio da nema ništa, detaljni pregled koji je usledio je to demantovao.

Naime, u kesama iza vozačevog sedišta carinici su pronašli pravo malo blago – 735 grama težak zlatni nakit, zapakovan u kutije.

Deo zaplene FOTO UC

U toj impresivnoj količini nakita najbrojnije su bile narukvice, a najmasivniji predmet bila je bogato ukrašena ogrlica, teška 122 grama.  

Procenjena vrednost otkrivenog nakita premašila je iznos od 20.000 evra, odnosno 2,5 miliona dinara.

Samo dan kasnije, na Aerodromu Konstantin Veliki u Nišu, tokom redovne kontrole putnika na izlazu iz zemlje, otkriven je i pokušaj prenosa gotovo 300 grama neprijavljenog zlatnog nakita.

Deo zaplene FOTO UC

S obzirom da je reč o stranim državljanima, prekršajni postupci su vođeni po hitnoj proceduri, a sud je u oba slučaja izrekao novčanu kaznu i zaštitnu meru trajnog oduzimanja neprijavljenih dragocenosti.

NIV  • Ostavi komentar