Aktivizam i mladi

Projekat BORIN GRAD: Nakon VELIKE najave – OSTALO ćutanjeProjekat „Borin grad“ čija je izgradnja predviđena na mestu nekadašnjeg bazena ,,Delfin” u naselju Tulbe, danas je potpuno zaboravljen i to samo nekoliko meseci nakon najavljivanja ovog „kapitalnog“ projekta.

Zidovi i ograda ovog nekadašnjeg bazena na prvi pogled daju prikaz izgleda ovog kupališta, ali stanje čitavog prostora je decenijama zapušteno i u stanju raspadanja.Na ovom mestu planirana je izgradnja ,,Borinog grada”. Od strane gradske vlasti tokom 2021 godine ovog projekat prikazan je kao spoj modernog i tradicionalnog Vranja. 

Od restorana i vinarije do lokala za zanatlije i bine za koncerte u teoriji odnosno kako je prikazano na prezentaciji projekta u organizaciji Odeljenja za urbanizam puno se očekuje. Ipak prve komšije budućeg ,,Borinog grada“ za portal Info Vranjske.rs kažu da ne gaje puno nade da će projekat uskoro biti završen, jer radovi nisu ni započeti.

Pa pazi ja se sećam najboljih dana Delfina, e sad bila je to vreme kad se gradilo i kada su se poštovali rokovi, vlast kaže da će da napravi nešto i onda napravi. Sumnjam da će moji unuci da se igraju i provode vreme ovde, jer ne gajim puno nade da će biti kao na slici, odnosno projektu, kaže jedan od meštana ovog dela grada.

FOTO: InfoVranjske.rs – Realnost

Ostali meštani ovog dela smatraju da je projekat zanimljiv, ali se boji da će „Delfin“ još dugo izgledati baš ovako kao danas.

Imala sam prilike da vidim projekat, baš mi se sviđa. Imaće puno sadržaja za svakoga, ali kada pogledam današnje stanje i da se početak radova ni ne nazire, čini mi se da ćemo devastiran izgled nekadašnjeg bazena i dalje da gledamo, rekla je meštanka naselja Tulbe.

Portal Info Vranjske.rs obratio se kabinetu gradonačelnika sa pitanjima kada će radovi na realizaciji projekta početi i da li postoje planovi uređenja sadržaja oko pomenutog objekta. Konkretno igrališta za decu i uređenje parkinga na Trgu sedmog septembra, koje se nalazi u neposrednoj blizini budućeg ,,Borinog grada”. Odgovore na postavljena pitanja još uvek nismo dobili.

M. Stanković

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Lopovi 25/01/2022
  2. Todor 25/01/2022
  3. Luka 25/01/2022
  4. Тулбе 25/01/2022
  5. Slavko 26/01/2022

  Ostavi komentar