Pedagoški fakultet: Održani PONOVOLJENI izbori za Studenski parlamentNa Pedagoškom fakultetu, prema zvaničnim informacijama iz ove ustanove, održani su ponovljeni izbori studenata za Studentski parlament.

Oni su organizovani u skladu sa novim Zakonom o studentskom organizovanju koji je stupio na snagu prošle godine.

Za izbore je prethodno proglašena jedina prijavljena izborna lista – „Studenti PFVR“, čiji je podnosilac neformalna grupa studenata koja je obezbedila više nego potreban broj potpisa podrške od strane studenata Fakulteta.

Na izbornoj listi našlo se devet studenata, predstavnika svih studijskih programa i nivoa studija, u predviđenom odnosu prema polu i sedištu studija.

Dobro Jutro Srbijo Vranje

Celokupna procedura izbora odvijala se prema novousvojenom Pravilniku o Studentskom parlamentu Pedagoškog fakulteta u Vranju, a sve predizborne radnje su sprovedene u skladu sa istim i blagovremeno. Na izbore je izašlo više od 15% studenata, što je uslov za njihovo održavanje, i oni su protekli u izuzetno korektnoj atmosferi i demokratskom duhu, čime su studenti pokazali visok stepen odgovornosti, kolegijalnosti i međusobne tolerancije, rekli su za portal InfoVranjske.rs sa Pedagoškog fakulteta u Vranju.

Pozitivnoj klimi na izborima doprinele su prethodne brojne radne aktivnosti studenata vezane za otvaranje Montesori kabineta, obeležavanje Dana Fakulteta, humanitarne akcije studenata, različite vannastavne aktivnosti, sređivanje Studentskog kutka, pripremu pozorišne predstave „Borin svet“.

NIV    1. PoP 26/04/2022

    Ostavi komentar