Pedagoški fakultet i Građanske inicijative: Razvoj GRAĐANSKOG vaspitanja

Eko Taxi Vranje

Pedagoški fakultet u Vranju obavestio je javnost da je u saradnji sa udruženjem građana Građanske inicijative iz Beograda realizovao seminar o nastavi građanskog vaspitanja za studente završne godine.

Zajednička polazna ideja za realizaciju ove obuke bila je da se budućim učiteljima omogući da dodatno ojačaju svoje kompetencije za izvođenje nastave građanskog vaspitanja u osnovnoj i srednjoj školi, stoji u saopštenju Pedagoškog fakulteta u Vranju.Sa ovog fakulteta napominju da je jedan od retkih u Srbiji na kome se izučava izborni predmet građansko vaspitanje. Zbog toga se sa realizacijom ovog novog segmenta rada Resurs centra započelo baš na vranjskom fakultetu.

Obuka će posebno biti korisna polaznicima zbog prezentovanja novih nastavnih programa ovog predmeta koji predstavljaju osnovu za šire tematsko planiranje i projektnu nastavu. Cilj ovih nastavnih programa je da doprinesu podizanju kvaliteta znanja učenika, a posebno njihovoj proaktivnoj ulozi u procesu učenja o civilnom društvu i uopšte, stoji u saopštenju.

Kako je najavljeno sa Pedagoškog fakuleta zbog velikog interesovanja master, ali i mlađih studenata, Građanske inicijative su prihvatile ideju da se realizuje ciklus seminara o građanskom vaspitanju, sve dok Fakultet za tim ima potrebe.

Takođe, Pedagoški fakultet je izrazio spremnost da omogući Društvu učitelja Pčinjskog okruga da se ovaj seminar organizuje u ovoj instituciji i za sve zainteresovane učitelje, stoji u saopštenju.  • Ostavi komentar