Aktivizam i mladi

Pedagoški fakultet DOMAĆIN studentima iz SOMBORAPedagoški fakultet u Vranju objavio je da će je od 9. do 13. maja biti domaćin studentima iz Sombora sa Pedagoškog fakulteta iz ovog mesta.

Ova razmena studenata rezultat je potpisanog sporazuma o saradnji dva fakulteta i nastavak zajedničkih aktivnosti ostvarivanih u okviru međunarodnog stručnog projekta. Na oba ova fakulteta su mišljenja da je za studente, pored podsticanja međunarodne razmene i mobilnosti, dragoceno da posete srodne fakultete u svojoj zemlji, stoji u saopštenju Pedagoškog fakulteta iz Vranja.Kako je objašnjeno studenti oba fakulteta imaju priliku da se, tokom nedelje dana boravka na pedagoškom fakultetu drugog krajnjeg dela države, upoznaju sa studijskim programima, organizacijom nastave, vannastavnim i drugim aktivnostima, sa kolegama i  nastavnicima drugog fakulteta, da razmene ideje, iskustva, primere dobre prakse.

Pedagoški fakulteti u Vranju i Somboru, kao fakulteti rubnih područja zemlje, dele slične probleme zbog izražene depopulacije pograničnih područja. Uprkos tome, Pedagoški fakultet u Vranju već 29 godina uspešno ostvaruje svoju misiju kvalitetnog obrazovanja učitelja, vaspitača i od pre sedam godina i master profesora tehnike i informatike. Takođe, u pripremi su i novi studijski programi kojima će se obogatiti lepeza ponude ovog fakulteta u oblasti obrazovanja, stoji u saopštenju fakulteta iz Vranja.Sa Pedagoškog fakulteta objašnjavaju da je vakva razmena studenata pedagoških fakulteta do sada nije ostvarivana i predstavlja značajan doprinos obogaćivanju studentskog života studenata pedagoških fakulteta u Vranju i Somboru.

Realizaciju ove ideje pomogao je Dom za učenike srednjih škola u Vranju koji je obezbedio smeštaj i ishranu gostiju iz Sombora. Dom za učenike je deo Kluba prijatelja Pedagoškog fakulteta jer je ustanova koja kontinuirano pruža odlične uslove studentima za boravak u Vranju tokom studiranja, rekli su na kraju sa Pedagoškog fakulteta.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar