Aktivizam i mladi

Pčelarstvo TRAJKOVIĆ: Od ideja do PORODIČNOG biznisaNa ovogodišnjem Etno Sajmu i sklopu tradiocionalne manifestacije „Dani Vranje“ na tržištu se pojavio i med porodice Trajković.

Porodica Trajković počela je da proizvodi kako kažu „iz čiste ljubavi prema pčelama i njihovim nektarom“.Prvobitna ideja nije bila da to preraste u neki ozbiljniji posao, već da bude dovoljno meda za naše kućne potrebe. Kako su godine prolazile, naš pčelinjak se spontano širio, rekao je za portal InfoVranjske.rs Miloš Trajković.

Trajković kaže da su za samo deset godina od dva društva uspeli da se razviju i dođu do neverovatnih 80 društva pčela.Sada naše gazdinstvo ima dva pčelinjaka koji se nalaze na teritoriji sela Buštranje i Aleksandrovac sa ukupno 80 društava, rekao je Miloš.

Povećanja broja društava dovelo je ovaj porodični posao i do potrebe za povećanjem radne snage, pa su sada u ovaj posao uključeni svi članove ove „pčelarske porodice“, od najmlađih koji još uvek idu u vrtić do najstarijih koji su već u penziji.

Povećavajući broj društava, shvatio sam da bi ovaj moj hobi, bio i dobra prilika za dodatnu zaradu, i razvijanje sopstvenog biznis modela, završio je Miloš Trajković predstavnik „Pčelarstva Trajković“ iz Vranja.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Lekoviti proizvodi 30/08/2022
  2. Mirko 30/08/2022
  3. Milan 30/08/2022
  4. Natasa 31/08/2022
  5. Bane elita 31/08/2022

  Ostavi komentar