Otvoreno RENOVIRANO dečje odeljenje Biblioteke: Knjiga postoji 2.500 godina i ništa je neće POBEDITIRenovirano dečje odeljenje Biblioteke „Borisav Stanković“ u Vranju svečano je otvoreno u četvrtak 26. januara u okviru manofestacije Svetosavska nedelja.

Renoviranje dečjeg odeljenja realizovano je zahvaljujući Ministarstvu pravde koje je izdvojilo 2,5 miliona dinara, a ostatak od preskromnih 500.000 dinara pao je na teret lokalne samouprave.Renovirano dečje odeljenje na najoriginalniji način otvorio je Ljubivoje Ršumović, jedan od najpoznatijih dečjih pesnika u Srbiji, besedom koja je razgalila i oduševila sve prisutne među kojima je bilo mnogo dece.

Čestitam svima koji su pomogli renoviranju dečjeg odeljenja, prepoznali dobrobit za Biblioteku u Vranju i njene najmlađe čitaoce i doprineli da ovo odeljenje bude najlepše. Sada je važno pripitomiti decu još od predškolskog uzrasta, da se deca igraju knjigama, da se fasciniraju knjigama, jer je knjiga najkaloričnija hrana na svetu, pa ne treba narod držati na dijeti. Knjiga postoji 2.500 godina i ništa je neće pobediti, istakao je Ršumović.Zoran Najdić, direktor Biblioteke u Vranju, kao dobar domaćin zahvalio je uglednim gostima što su prisutni na svečanosti otvaranja dečjeg odeljenja.

Izražavam najveću zahvalnost Ministarstvu pravde koje je najzaslužnije što smo realizovali ovaj vredan i važan projekat, uz obećanje da ćemo nastaviti da unapređujemo rad naše ustanove čiji su rezultati na realizaciji brojnih projekata vidljivi, napomenuo je Najdić.

Vladimir Pištalo, upravnik Narodne biblioteke Srbije, takođe je primetio „da je vranjska Biblioteka dobila najlepši deo“.

Moramo uvek voditi računa o važnosti i značaju omladinske i dečje literature, kao i da deca shvate da je ovaj deo njihov i da tu treba da borave i potraže sve ono što ih interesuje. Mi u Narodnoj biblioteci Srbije uvek se radujemo uspešnim projektima koje realizuju ne samo Biblioteka u Vranju, već i u Bujanovcu, Trgovištu i drugim mestima na jugu Srbije, poručio je Vladimir Pištalo.

Mladen Vesković, savetnik u Ministarstvu kulture, u svom obraćanju prisutnima potencirao je da decu treba da naučimo da čitaju, te da je dečje odeljenje potreba građana Vranja i njihove dece, kao i da je ohrabrujuće što se u Biblioteci u Vranju realizuju važni projekti.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar