Otvoreno pismo Radomana Irića gradonačelniku Milenkoviću: Doktore, čoveče…Penzionisani novinar iz Vranja, Radoman Irić upitio je otvoreno pismo gradonačelniku Vranja, Slobodanu Milenkoviću. Pismo prenosimo u celosti i bez dodatnih izmena.

Gospodine Milenkoviću,Prof. dr Momčilo Zlatanović, najznamenitiji posleratni Vranjanac, otišao je na večni počinak, tiho i nenametljivo kako je i živeo.

Njegovim odlaskom je na duši rodnog Vranja, stvorena večnu ranu, koja će živeti koliko i sećanje na ovog velikana, koji je stao u red u kome su Đorđe Tasić, Jovan Hadži Vasiljević, Milan Vlajinac, Hadži Todor Dimitrijević, Jovan Jovanović Lunga, Dimitrije Jovčić, Rista T. Nikolić…Projektant, autor i realizator te bolne rane, vi ste gospodine gradonačelniče!!!

Elem, odakle vam toliko smelosti i drskosti da uvaženom profesoru, u ime grada, ne organizujete komemoraciju? Odakle vam toliko srama i pakosti u duši, da ne formirate delegaciju koja bi, u ime Vranjanaca i Vranjanki, profesora Zlatanovića ispratila na večni pomen?

Da li ste to gradonačelniče učinili zato što je uvaženi profesor bio vlasnik knjižice SPS? Ili možda zbog toga što njegovu smrt ne možete pripisati izbornoj kampanji? Da niste, možda (a ne bi me iznenadilo), u njegovom životu i delu pronašli nešto što nije po meri najviših civilizacijskih i profesionalnih standarda?

Sumnjam gradonačelniče da ste vi svesni težine ovog sramnog čina koji ste počinili. Ali neka, vi ste na taj način (više ništa u životu da ne radite) sebi obezbedili sigurno mesto u istoriji besčašća ovoga grada sa dušom.

Šta god da je, sramota je od vas gradonačelniče, doktore, čoveče… što ste podlegli euforiji onog dele podeljene Srbije, koji apsolutno ne razume i ne može da shvati naučni profil profesora Zlatanovića.

Dakle, obrukali ste sve nas u Vranju, obrukali ste grad, obrukali ste instituciju na čijem ste čelu.

I za kraj, gradonačelniče, ako vam je barem malo stalo do obraza i časti, ako ste pred Bogom kadri da operete dušu i spasite sebe i nas, pozivam vas da napišite, potpišite i uputite porodici profesora Zlatanovića i svi građanima Vranja javno izvinjenje zbog ovih grehova.

Od vas tako malo, a za nas kako-tako dovoljno.

Radoman Irić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Stevanovic 03/03/2022
  2. Prijarelj 03/03/2022
  3. Zlatanovic 03/03/2022
  4. Mita 03/03/2022
  5. Opozicionar 03/03/2022
  6. Miša 03/03/2022
  7. Lopovi 04/03/2022
  8. Todorović 04/03/2022

  Ostavi komentar