Otvoreno pismo PENZIONERA: Grubo prekršen Statut udruženja u VRANJUPortal InfoVranjske.rs prenosi otvoreno pismo penzionera Zorana Tomića i lakara Srboljuba Stojkovića, povodom problema u Udruženju penzionera Vranje.

Penzioneri grada Vranja i okoline na području opštine, organizovani su u preko 30 mesnih organizacija koje čine Udruženje penzionera grada Vranja. Pored ovog udruženja ima još 5 u gradu pa penzioneri koji žele da budu aktivni i da se druže neka se učlane po svom izboru. Nigde nije zabranjeno da mogu biti učlanjeni u 2 ili više udruženja shodno svojim potrebama i željama.

U udruženju penzionera grada Vranja sprovedeni su tajni izbori po mesnim zajednicama, tamo gde je ocenjeno da nisu statutarno organizovane mesne izborne konferencije, poništeni su izbori jer nije bilo obaveštenja o rasporedu održavanja, pozivani su svoji birači i predlagani po instrukcijama rukovodstva udruženja. Ostali, nepodobni, su isključivani iz članstva u udruženju na osnovu odluke Disciplinske komisije bez izjašnjavanja člana koji je isključen. Disciplinska komisija koja je radila u nepotpunom sastavu isključila 3 člana. Disciplinski postupak je vodio sekretar udruženja sa završenom osnovnom školom i 6 meseci škole za policajce (obuka).

Zaboravio je da pročita član 24 Statuta udruženja koji kaže da odluku o isključenju iz članstva donosi Mesni odbor organizacije penzionera kojoj teritorijalno pripada član. Pored isključivanja zbog nedokazanih krivica u nekoliko organizacija nisu sprovedeni izbori jer su ukinute po nalogu Stojčeta Pavlovića, večitog predsednika.

Pravo žalbe na odluku disciplinske komisije imaju isključeni pismenim prigovorom – Izvršnom odboru udurženja kojima nije poznat član 24. Ovim činom grubo je prekršen Statut udruženja, povređeno je pravo okrivljenim penzionerima na izjašnjavanje Disciplinskom komisijom.

Eto, nemojte da mislite da penzioneri nemaju muke u udruženju jer umesto da u poznim godinama provedu lepe trenutke druženja, upoznavanja i zbližavanja, solidarnosti, tolerancije i rodne ravnopravnosti, primenjuju se mere zastrašivanja, prpetnji i suđenja bez dokaza.  1. penzosi 13/04/2023
  2. deda bage biljački šmeker 13/04/2023
  3. Mečkar 14/04/2023
  4. Lele 14/04/2023
  5. Soko 15/04/2023

  Ostavi komentar