Osnovni sud u Vranju: Šest meseci USLOVNOG zatvora za pretnje novinarki „Novosti“Osnovni sud u Vranju kao prvostepeni oglasio je krivom i doneo uslovnu osudu od šest meseci zatvora Ivani Stajić (40) iz Vranja zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti novinarke Jelene Stojković, dopisnice „Večernjih novosti“ iz ovog grada.

Ivana Stajić je u novembru 2019. godine, a nakon afere u Osnovnoj školi „Radoje Domanović“ u Vranju u vezi neprikladne fotografije učenice poslate starijem dečaku, o čemu je u „Novostima“ objavljen tekst bez navođenja identiteta učesnika afere, uputila ozbiljne i teške pretnje novinarki Stojković.U prvostepenoj presudi sa navodi da je Ivana Stajić u stanju uračunljivosti i sa umišljajem, ugrozila sigirnost novinarke Jelene Stojković, uputivši novinarki 40 poziva telefonom u kojima se predstavljala kao majka devojčice.

Stajićeva je uslovno osuđena na dve godine, a to praktično znači da će ostati na sloboodi ukoliko u tom periodu ne ponovi krivično delo za koje je osuđena.Podsećamo, suđenje Ivani Stajić je odlagano šest puta, jer je okrivljena izbegavala da se pojavi na sudu, pa je za njom raspisana poternica.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar