Osnovni sud: „Slučajnim odabirom“promenjen sudija SPORTSKOM SAVEZUOsnovni sud u Vranju odgovorio je na pitanje portala InfoVranjske.rs vezano za promenu sudije u sporu radnika Sportskog saveza protiv svoje organizacije.

Odgovor Osnovnog suda prenosimo u celini i bez ikakvih izmena.Raspodela predmeta u sudu vrši se na osnovu odredbe člana 49. Sudskog poslovnika. Počev od 18. maja 2022. godine, sudija Nenad Stefanović raspoređen je u radu u izvršnoj i vanparničnoj materiji, a na osnovu izmena godišnjeg rasporeda poslova u Osnovnom sudu u Vranjuza 2022. godinu koje su izvršene u skladu sa odredbama člana 54. Sudskog poslovnika.

S obzirom da je sudija Dragan Mitić, koji je postupao u navedenim materijama preminuo 30. aprila 2022. godine, njegove predmete je preuzeo sudija Nenad Stefanović, a predmete u kojima je postupao sudija Stefanović, a koji nisu stariji od pet godina, primile su u rad sudije koje postupaju u parničnoj materiji METODOM SLUČAJNOG ODABIRA, a prilikom raspodele se vodilo računa o podjednakoj opterećenosti sudija», piše u odgovoru na pitanje portala Osnovnog suda u Vranju.Podsećamo, portal InfoVranjske.rs, obavešten o zameni sudija u sporu zaposlenih u Sportskom savezu Grada Vranja protiv svoje organizacije zbog neisplaćenih zarada, uputio je pitanje Osnovnom sudu u Vranju o razlozima zamene sudija u jednom „osetljivom“ sudskom sporu za čiji ishod je zainteresovan i Grad Vranje.

Baš zbog te „naglašene zainteresovanosti“ Grada za ishod pomenutog sudskog spora i činjenice da je gradska vlast generirala okolnosti vođenja sudskog spora zaposlenih u Sportskom savezu protiv svoje organizacije, u delu medija i lokalnoj javnosti posumnjalo se u moguće pritiske gradskih čelnika na sud zbog povećeg novca u igri koji bi po principu „dužnikov dužnik“ opteretio gradski budžet.

Takođe podsećamo, u navedenom sudskom sporu, umesto sudije Nenada Stefanovića koji je spor priveo kraju, postupaće sudija Suzana Đorić, čime je ovaj sudski postupak vraćen na početak, pa je kod svih radnika Sportskog saveza prisutna sumnja na tendenciju prolongiranja konačnog sudskog ishoda, budući da je i de fakto i de jure ovo spor zaposlenih protiv Grada Vranja.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Vranjanac 26/05/2022
    2. VELJA 26/05/2022
    3. Vranjezguz 26/05/2022

    Ostavi komentar