Osnovni SUD: Radnici SPORTSKOG SAVEZA pobedili GRADOsnovni sud u Vranju po doneo je prvostepenu presudu u korist zaposlenih u Sportskom savezu, a po njihovoj tužbi protiv Grada Vranja, saznaju InfoVranjske.rs.

Sud je ovom presudom najpre utvrdio da je Grad Vranje osnivač Sportskog saveza i naložio isplatu zarada devetoro zaposlenih radnika.Devetoro radnika Sportskog saveza Vranje prema podacima portala InfoVranjske.rs tužili su grad za skoro 4.000.000,00 dinara, što iznose njihova ukupna zarada za period od osam meseci.

Od devetoro radnika koji su tužili Grad Vranje, osmoro su u stalnom odnosu, dok je jedan radnik bio angažovan po ugovoru o delu.

Zaposleni u Sportskom savezu su posle više bezuspešnih pokušaja da mirnim putem dođu do rešenja problema sa osnivačem, Gradom Vranjem, u septembru 2021. godine podneli tužbu Osnovnom sudu u Vranju u kome je najpre održano pripremno ročište u septembru pomenute godine, zatim u decembru i u ovoj godini.

Prvi postupajući sudija u predmetu zaposleni u Sportskom savezu protiv Grada Vranja bio je Nenad Stefanović koga je kasnije zamenila sudija Suzana Đorić.

Zaposleni u Sportskom savezu nisu želeli da bilo šta kažu za medije povodom prvostepene sudske presude u njihovu korist, a isto je postupio i njihov punomoćnik, advokat Zoran Georgijev.

Prvostepena presuda Osnovnog suda u Vranju u korist zaposlenih u Sportskom savezu, prema prvim saznanjima portala, izazvala je šok i nevericu kod vodećih gradskih funkcionera, a glavni protagonista nepriznavanja zakonitih prava radnika ove organizacije, gradski većnik za sport Nenad Đorđević Neši, u očajanju zbog izgubljenog spora zatražio je „još jednu proveru sudske presude“.

Odluka Osnovnog suda u Vranju donela je neka nova pitanja, na koja će gradski oci u vidu Nenada Đorđevića i gradonačelnika Slobodan Milenkovića morati da odgovore.

Da li će sada sve isplate i zarade biti isplaćivane u roku, da li će se većnik za sport izvniti radnicima koji nisu primali platu, da li će se gradonačelnik izviniti radnicima koji nisu imali zdravstvenu knjižicu u toku pandemije korona virusa…. Na sva ova, i još mnogo drugih pitanja, građani Vranja neće dobiti odgovor. Jer lako je igrati se tuđim poslovima, a još lakše to uraditi sa parama građana Vranja.

Podsećamo, Grad Vranje je jedina lokalna samouprava u Srbiji koja je generisala problem sa svojim Sportskim savezom i više od dve godine ostavila bez zarada i zdravstvenog osiguranja zaposlene u ovoj organizaciji, dok je, na drugoj strani, sve što propisuje Zakon o sportu u vezi funkcionisanja sportskih klubova, morala da oposli preko Sportskog saveza.  1. Oko 08/11/2022
  2. Coce 08/11/2022
  3. Merlin 08/11/2022
  4. Pravda je spora ali ipak dolazi 08/11/2022
  5. Mitrovdan 08/11/2022
  6. Djura 10/11/2022

  Ostavi komentar