Oslobođeni mladići za lepljenje plakata sa likom Verana MatićaČetvorica mladića iz okoline Preševa, optuženih za lepljenje plakata po Vranju sa uvredljivim i pretećim porukama na račun Verana Matića, predsednika ANEM-a i člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara, oslobođena su svih optužbi pred Osnovnim sudom u Vranju.

Na drugom ročištu glavnog pretresa, optuženi Ćemalj Rahimi, Iljazi Elvil, Behar Saliju i Zijadin Iljazi ponovili su da ne poznaju Verana Matića i da su mislili da se radi o plakatima za muzički koncert, zamenica osnovnog javnog tužioca Ivana Jovčić je insistirala na pretećim porukama Matiću na izlepljenim plakatima, a odbrana optuženih je ostala pri stavu da optužnica nije dokazala postojanje pretnji u sadržini ispisanoj na plakatima.Sudija Ankica Đorđević je nakon završnih reči zastupnika optužbe i odbrane saopštila oslobađujuću presudu za četvoricu mladih iz okoline Preševa, a u obrazloženju je, između ostalog, navela „da plakati ne sadrže nijednu preteću poruku po bezbednost Verana Matića“.

Podsećamo, optuženi mladići iz okoline Preševa su u noći 25. juna ove godine izlepili u Vranju oko 70 plakata sa likom Verana Matića na kojima je pisalo „Matić ruši po Vranju i glavni je građevinski inspektror u gradu“.Takođe podsećamo, prvo ročište glavnog pretresa u ovom predmetu održano je u Osnovnom sudu u Vranju 26. septembra.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Miki 04/09/2022
    2. ADA 04/09/2022

    Ostavi komentar