OPREZ: Divlje svinje nadomak BujkovcaNekoliko divljih svinja viđeno je nadomak Bujkovca, javlja portalu InfoVranjske.rs Zoran Stojanovic, lovac iz Vranjske Banje.

Divlju svinju sa pracićima video sam na prostoru između Donjeg i Gornjeg Bujkovca, verovatno je sišla iz gornjeg dela sela koji je gotovo bez stanovnika, odmah sam se udaljio budući da je lovostaj i nisam nosio pušku, a nisam imao hrabrosti ni da je fotografišem, jer su opasne kada su sa mladuncima, priča Stojanović.Sagovornik portala je na povratku u Donji Bujkovac u kome živi skoro svih od približno 800 stanovnika ovog sela, susreo ženu koja je takođe videla divlju svinju.

Ta žena živi u ataru sela koje je na kraju Donjeg Bujkovca, kuća joj je pored šume, ona je ugledala jednu divlju svinju na ivici šume na rastojanju od tridesetak metara, kaže Stojanović.Po njegovim rečima, Gornji Bujkovac je gotovo bez ljudi, kuće su odavno napuštene i dvorišta su zarasla, kao i njive i livade, pa ne predstavlja iznenađenje što se divljač slobodno kreće po tom delu seoskog područja.

Nekada je tu bilo ljudi na svakom koraku, a sada je ostalo još par staraca, stoke naravno nema, pa se divljač u potrazi za hranom sve smelije spušta prema Donjem Bujkovcu, objašnjava Zoran Stojanović.

Podsećamo, Bujkovac je ranije bio selo razbijenog tipa sa desetak mahala između više ridova i dolina, dok je sadašnji Bujkovac seosko naselje poluzbijenog tipa čije su kuće i mahale na prostoru koji je blizu i pored regionalnog puta Vranjska Banja – Korbevac – Kriva Feja.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Andrej 18/07/2023
    2. Lelek 18/07/2023
    3. Dr 19/07/2023

    Ostavi komentar