Aktivizam i mladi

Omladinska POLITIKA: OPENS otvara omladinske centre ŠIROM SrbijeKroz projekat „Omladinska politika“ u niskom startu“ koji sprovodi udruženje OPENS, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije osnovaće se omladinski centri u Nišu, Novom Pazaru, Somboru i Subotici.

Cilj otvaranja ovih centara je stvaranje uslova da mladi ostanu u lokalnoj zajednici i imaju kvalitetniji život u njoj.Omladinski centar u Nišu će se nalaziti u zgradi Učiteljskog doma. Zgrada će biti adaptirana, a predviđeno je da se u njoj nalaze muzička soba, radio soba, sala za sastanke, kuhinja, biblioteka, kafe, pekara. U omladinskom centru će se održavati predstave, muzički nastupi, konferencije. Dvorište će takođe biti uređeno i u njemu će se održavati različite manifestacije.

Omladinski centar Novi Pazar treba da pruži mladima mogućnosti za realizaciju aktivnosti iz oblasti kulture, sporta i obrazovanja. Planirane su i usluge psiho socijalne podrške, kao i prostor za druženje, i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. U ovom gradu izgradiće se potpuno novi centar.Somborski omladinski centar se otvara u renoviranoj zgradi u kojoj će biti smeštene Kancelarija za mlade, kao i nevladine organizacije koje su usmerene na rad sa decom i mladima. Programi koji će se sprovoditi zasnovani su na neformalnom obrazovanju, volonterizmu, unapređenju ličnog i socijalnog razvoja.

Centar za omladinu u Subotici će se takođe nalaziti u rekonstruisanoj zgradi u kojoj će biti Kancelarija za mlade i udruženja koja okupljaju mlade iz Subotice. Centar će biti moderno opremljen, i u njemu će se održavati predavanja, obuke, druženja, kao i mogućnosti za lični i socijalni razvoj.

Ovi centri će biti organizovani po uzoru na novosadski omladinski centar OPENS.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar