Aktivizam i mladi

OKCE: Od kulture do SNS – od događaja do magacinaLetnja pozornica Omladinskog kulturnog centra, poznatijeg kao ,,Okce“ godinama je bez posećenijih sadržaja. 

Danas, „Kulturno obrazovni centar Vranje“ (bivši centar za talente) koja upravlja ovim zdanjem smeštena je tik pored letnje bašte, nekadšnjeg mesta za okupljanje većine mladih ljudi u Vranju.Kancelarija za svu našu decu, često okuplja samo stranačke prsluke dominantne stranke, ističe mlađa populacija Vranja za naš portal. 

Građani Vranja prisećaju se da je ovo mesto nekada bilo okupljalište za sve mlade, kada su ovde organizovani razni koncerti i događaji, a danas je prostor ili pust ili je prepun stranačkih pamfleta.FOTO: InfoVranjske.rs

Nemoj da me pitate ništa, srednja škola mi je prošla kroz pandemiju i priče ne mnogo starijih od mene da je u bašti održavan ,,Balkan Streets Festival“. Sada samo stranačka okupljanja omladine, tvrdi čitalac portala InfoVranjske.rs

Mladi u Vranju decenijama imaju zgradu koja je prazna i o kojoj svi slušamo kako je puna neiskorišćenih prostorija sa velikom pokretnom scenom.

Pred izbore često se čuju i izjave javnih funkcionera o konačnom formiranju celine za omladinu. 

Do realizacije takvih ideja i najava nikada nije došlo.

M. Stanković

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. gradjanin+grada 24/03/2022
    2. Sofka 26/03/2022

    Ostavi komentar