OJT: Radimo na rešavanju slučaja Antić – KUPOVINA glasova nije u našoj nadležnostiOsnovno javno tužilaštvo u Vranju reagovalo je saopštenjem za javnost nakon objave otvorenog pisma kandidata za odbornika Skupštine Grada Vranja, Dragana Antića. Podsećamo, Antić je u pismu naveo da je napadnut više puta u selu Pavlovac u blizini Vranja. Antić je dodao da je od tužiteljke u Vranju dobio povratnu informaciju „da se vrati posle Nove godine“.

Saopštenje Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju prenosimo u celosti i bez dodatnih izmena.U vezi sa medijskim objavama Dragana Antića iz Vranja, kandidata za odbornika grada Vranja, u kojima se navodi da su u selu Pavlovac, grad Vranje, neka lica davala i primala mito da na parlamentarnim i lokalnim izborima, održanim dana 19.12.2023. godine u R. Srbiji, birači glasaju u korist ili protiv određenog nosioca liste za narodne poslanike, odnosno gradske odbornike ukazujemo na odredbe iz čl. 14 u vezi čl. 13 u vezi čl. 2 Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, prema kojima je za krivično delo Davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem iz čl. 156 KZ nadležno Više javno tužilaštvo u Nišu – Posebno odelјenje za suzbijanje korupcije, shodno čemu je dežurni javni tužilac OJT u Vranju policijske službenike PU u Vranju uputio na Posebno odelјenje VJT u Nišu.

U delu sadržaja koji se tiče navodno upućenih pretnji prema imenovanom, dežurni javni tužilac OJT u Vranju je naložio da se od imenovanog prikupe potrebna obaveštenja i izuzme video-zapis na koji se poziva u objavlјenom tekstu, te da se nakon toga obave dodatne konsultacije u pravcu kvalifikovanja krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti.NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Majmuni 24/12/2023
    2. Legalistički 04/06/2024

    Ostavi komentar