OIK u Bujanovcu odbila prigovor KAD: sledi žalba RIK-uOpštinska izborna komisija u Bujanovcu odbila je prigovor Koalicije Albanaca Doline na ponovljene parlamentarne izbore u Velikom Trnovcu 27. maja ove godine, saopštila je OIK.

OIK je odbijajući prigovor najveće partije Albanaca sa juga Srbije odbila ponavljanje izbora u najvećem albanskom selu opštine Bujanovac, ali je Koalicija Albanaca Doline najavila žalbu Republičkoj izbornoj komisiji.Šaip Kamberi, poslanički kandidat Koalicije Albanaca Doline, nagovestio je u izjavi za medije „da će ukoliko RIK ne usvoji njihovu žalbu pokrenuti upravni postupak pred Upravnim sudom“.

Zbog mogućeg ponavljanja izbora u Velikom Trnovcu konstituisanje republičkog parlamenta i formiranje nove Vlade Srbije su na čekanju, iako je najavljeno da će sve biti gotovo do kraja jula ove godine.

Podsećamo, parlamentarni izbori u Velikom Trnovcu održani trećeg aprila ove godine po prvi put su ponovljeni 27. aprila, a po drugi put 27. maja, na prvim ponovljenim izborima Šaip Kamberi je dobio poslanički mandat u Narodnoj skupštini Srbije, ali je na ponovljenim izborima 27. maja za 12 glasova izgubio mesto poslanika.

S. Kostić  • Ostavi komentar