Održan HUMANITARNI BALU gradskom parku u Vranju u petak uveče održan je prvi humanitarni bal, čija je ideja bila da prikupi sredstva za decu koja su ostala bez roditelja u vreme pandemije.

Događaj su organizovali CMTDO i Ženski solidarni frot, neformalna grupa koja je najviše radila na ideji.Sa lica mesta FOTO INfo Vranjske

Sama ideja bala prihvaćena je u zajednici, jer se uključilo mnogo firmi i pojedinac, a na kraju je i park bio pun posetilaca, koji su mogli da kupe knjige, cipepe, garderobu, hranu i piće, po povlašćenim cenama, a čitav prihod, kao i donacije i dobrovoljni prilozi, išao je u korist dece bez roditelja.

Govoreći na otvaranju bala, gradonačelnik Milenković se zahvalio svima i poželeo i dalji uspešan rad.Jedna od organizatora, Milica Jovanović Anđelković ocenila je da su ovom akcijom žene pokazale koliko mogu da budu važne u zajednici.

Bal je imao i muzički deo programa, a nastupio je hor muzičke škole “Stevan Mokranjac” i profesori Tatjana Bliznakovski Jovanović na flauti i  Aleksandar Pavlović na klarinetu.

Sa lica mesta FOTO INfo Vranjske

Balu je prethodilo otvaranje murala Diani Budisavljević, koja je spasila na hiljade srpske dece iz zloglasnog Jasenovca, a samom balu je prisustvovala jedna od preživelih, Jelena Buhač Radojčić.

SSB

Sa lica mesta FOTO INfo Vranjske

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Piano 21/08/2021
    2. Ho Śi Min 21/08/2021
    3. Vranjanac 21/08/2021
    4. Slavko 21/08/2021

    Ostavi komentar