Odbojka: „Žokice“ startuju u Nišu – Panda domaćin JagodiniU prvom kolu Druge lige «Istok» za odbojkašice, Vranje će imati dva predstavnika, ŽOK Vranje i OK Panda, što je epilog reorganizacije ligaških takmičenja u ženskoj odbojci.

Najveću nedoumicu pred start prvenstvene trke u novoj sezoni izazvao je sajt Srbijasport.net koji je do četvrtka 13. oktobra u najavi šampionata Druge lige „Istok“ obavestio da će u prvom kolu niška Desetka biti slobodna, da ovaj rang, treći po značaju u Srbiji, ima devet klubova, a na tabeli nije bilo ŽOK Vranje.Portalu InfoVranjske.rs istovremeno se javio veliki broj ljubitelja sporta u Vranju koji su pitali šta će biti sa ŽOK Vranje i zašto ga nema na resporedu za prvo kolo Druge lige „Istok“, uz dodatni komentar „ne radi li se, možda, o daljem urušavanju vranjskog sporta“.

Dilemu je istog dana razjasnio Dušan Đedović, sportski direktor ŽOK Vranje, koji je za portal InfoVranjske.rs saopštio „da ŽOK Vranje kreće u prvenstvenu trku gostovanjem u Nišu domaćoj Desetki“.Dan kasnije, u petak 14. oktobra, na sajtu Srbijasport.net pojavio se novi raspored na kome u prvom kolu ŽOK Vranje gostuje niškoj Desetki, u nedelju 16. oktobra u Hali sportova „Čair“, sa početkom u 17 sati.

Drugi vranjski klub u Drugoj ligi „Istok“ Ok Panda na svom parketu u maloj sali Sportske hale dočekuje odbojkašice Jagodine, u subotu 15. oktobra u 17 sati.

Vranjski derbi ženske odbojke Panda – Vranje na programu je u poslednjem jesenjem, devetom kolu.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Prle 14/10/2022

    Ostavi komentar