ODBAČENA tužba Grada protiv Sportskog savezaPrivredni sud u Leskovcu odbacio je tužbu Grada Vranja protiv Sportskog saveza, oglasivši se „apsolutno nenadležnim“ u ovom predmetu.

Grad je tužbu protiv «svog» Sportskog saveza podneo zbog, kako je navedeno u tužbenom zahtevu, «nenamenskog trošenja sredtsva od strane tuženog u iznosu od 3.010.511,014 dinara».Privredni sud je ukinuo sve postupke u predmetu tužbe Grada Vranja protiv Sportskog saveza i stranke u sporu, pre svih tužioca, uputio na «nadležni sud».

Izvor portala u Gradskoj upravi posle odluke Privrednog suda pita zašto je Grad Vranje sebi dozvolio blam i tužbu protiv Sportskog saveza podneo ovom sudu za koji je „neko“ u gradskoj vlasti morao da zna makar ponešto o (ne)nadležnosti suda“.Pojedinci koji su doprineli blamaži Grada Vranja treba da budu pozvani na odgovornost, poručuje izvor portala.

Podsećamo, Grad Vranje je 29. januara 2020. godine odobrio sredstva u iznosu od osam miliona dinara Sportskom savezu radi realizacije programa u oblasti sporta, pa je na toj osnovi zaključen ugovor između Grada i Sportskog saveza.

Takođe podsećamo, Služba interne revizije Grada Vranja sprovela je kontrolu o ispunjenju ugovorne obaveze od strane Sportskog saveza u 2020. godini, utvrdivši da je «nenamenski utrošeno nešto više od tri miliona dinara, pa je Grad od Sportskog saveza tražio povraćaj novca».

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Arrow 30/09/2021
    2. Vasko 30/09/2021
    3. Судија 30/09/2021
    4. Kika 01/10/2021

    Ostavi komentar