Obeležavanje dana GRADA: Vlast zaboravila na MLADEGradska kuća objavila je saopštenje povodom nastavka obeležavanja dana grada Vranja, ali ono što najviše bode oči jeste nedostatak sadržaje za mlade ljudi iz ovog mesta.

Podsećamo, ranijih godina, pre drugog dolaska naprednjaka na vlast organizovani su koncerti u Sportskoj hali za građane Vranje, jer je ovaj dan i njihov dan.Pored koncerata u Sportskoj hali, organizovani su koncerti i za kako vole da se izraze režimske televizije „ljubitelje tvrđeg zvuka“ u sali OKCE, koja je danas potpuno pusta.

Obeležavanje Dana grada nastavlja se sutra, 30. januara, kada će u 9 sati biti organizovan prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske. Već u 13 sati u Galeriji Narodnog muzeja planirano je otvaranje izložbe ,,Sarajevski atentat – istorijski kontekst u svetlu dokumenata arhiva Bosne i Hercegovine“, a potom u istom prostroru u nastavku i promocija knjige ,,Sarajevski atentat – povratak dokumentima“, autora dr Miroslava Perišića, direktora Državnog arhiva Srbije.Istog dana u 15 sati u kamernoj sali Pozorišta biće uručene nagrade učenicima – autorima najboljih radova pristiglih na literarni konkurs na temu ,,Pismo mome pretku – imao si se za šta roditi i boriti“.

U istom prostoru od 18 sati biće otvorena izložba ,,Larus argentatus dr Vere Cenić“ i promovisana publikacija ,,Katalog Legata Vere Cenić u vranjskoj Biblioteci“, autorki Jasmine Knežević i Aleksandre Antić.

Istog dana od 20 sati u velikoj sali Pozorišta planirana je svečanost proglašenja pobednika ,,Najbolji u vranjskom sportu“.

Na sam Dan grada, 31. januara, u 10:30 biće položeni venci i cveće na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka – Čita Mita, a od 14 sati u velikoj sali Pozorišta ,,Bora Stanković“ planirana je Svečana akademija na kojoj će biti uručena priznanja ,,31. januar“.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. znalac 29/01/2024
    2. MOŠA 29/01/2024
    3. Pravo 29/01/2024

    Ostavi komentar