Obeležavanja SVETSKOG DANA IZBEGLICA u Vranju: Mladi iz Vranja i IZBEGLIČKE zajednice zajedno na Sportskom centruGrupa za decu i mlade „Indigo“, u saradnji sa Kancelarijom za mlade u Vranju, organizuje obeležavanje Svetskog dana izbeglica kao sportski događaj za decu i mlade iz lokalne i izbegličke zajednice  13. juna 2023. godine, sa početkom u 11:00, na terenima Sportskog centra u Vranju.

Deca i mladi učestvovaće u takmičenjima u fudbalu i odbojci. Realizaciji događaja doprinosi OFK „Vranje“ svojim učešćem i organizacijom takmičenja u fudbalu. Cilj ove aktivnosti je upoznavanje sa sličnostima i razlikama koje postoje između naše i kulture zemalja iz kojih potiču izbeglice, kao i upoznavanje, razvijanje zajedništva i sportskog duha. Događaj se organizuje u okviru projekta „Kulturna orijentacija i razmena u južnoj Srbiji“, koji sprovodi Grupa za decu i mlade „Indigo“ u partnerstvu sa kancelarijama za mlade iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Bosilegrada i Filozofskim fakultetom iz Niša. Projekat se sprovodi u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), uz podršku Švajcarske.Istog dana, Grupa za decu i mlade „Indigo“ organizuje i Igre bez granica za lokalnu i izbegličku decu mlađeg uzrasta, na terenima Sportskog centra Vranje, sa početkom u 11:00. Realizaciji događaja doprinose OŠ „Radoje Domanović“ i „Svetozar Marković“ čiji učenici učestvuju u takmičenju.

Događaj se sprovodi uz podršku UNHCR-a, u okviru projekta „Podrška deci tražiocima azila, izbeglicama i raseljenim Romima, kao i obrazovnim ustanovama u Srbiji“.Učesnici će dobiti zahvalnice za učestvovanje u sportskim aktivnostima i Igrama bez granica povodom Svetskog dana izbeglica.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar